вівторок, 30 вересня 2008 14:23

Переможець Кубку Вікторії з хокею отримає 1 мільйон

В середу в Берні пройде перший в історії матч за Кубок Вікторії з хокею, в якому зустрінуться представник Європи магнітогорський "Металург", а також представник Національної хокейної ліги (НХЛ) "Нью-Йорк Рейнджерс".

Рішення про створення такого турніру було ухвалене Міжнародною федерацією хокею (ІІХФ). Тоді, на оголошенні про це в Москві, голова цієї організації Рене Фазель був лаконічний: "Наша мета - відновити хокейне протистояння Сходу і Заходу, яскравим прикладом якого була Суперсерія 1972 року між командами Канади і СРСР. У Європі завжди мріяли помірятися силами з командами НХЛ. І зараз ми можемо оголосити: така можливість стала реальністю".

У нинішньому році в суперники клубу НХЛ, яким виявився "Рейнджерс", був вибраний магнітогорський "Металург".

А вже з наступного розіграшу право схрестити ключки з представником поки що найсильнішої ліги в світі отримає переможець Ліги чемпіонів. "Якщо проект Ліги хокейних чемпіонів буде успішним, то Кубок Вікторії почнуть розігрувати три клуби - два з Європи і володар Кубку Стенлі", - відзначив майже рік тому Фазель.

Переможець Кубку Вікторії-2008 отримає 1 мільйон швейцарських франків як призових.

Сама ж назва трофею походить від назви катка королеви Вікторії в Монреалі, де в 1875 році відбулася перша офіційна хокейна гра.

Ще одна умова турніру - матчі повинні проходити в Європі, але на нейтральній для представників цього континенту майданчику. Саме тому турнір і не відбувся в Росії, а була вибрана найбільш нейтральна країна в світі - Швейцарія.

gazeta.ru
Зараз ви читаєте новину «Переможець Кубку Вікторії з хокею отримає 1 мільйон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі