четвер, 11 вересня 2008 19:47

Паралімпіада. Футболіста дискваліфікували через гарне здоров"я

Ірландський футболіст Дерек Мелон був дискваліфікований на Паралімпіаді-2008, оскільки спортивна підготовка пом"якшила прояви його хвороби. Про це заявили в Паралімпійській раді Ірландії.

На Паралімпіаді в Афінах Мелон став бронзовим призером в бігу на 800 м, а на цих Іграх він входив в збірну Ірландії по футболу. Проте, проаналізувавши один з недавніх матчів Мелона, експерти із спеціальної комісії прийшли до висновку, що стан його здоров"я покращав і він більше не може змагатися в своїй категорії.

Спортсмен страждає церебральним паралічем - це захворювання виникає унаслідок ураження головного мозку внутрішньоутробно, під час пологів або в дитинстві. Вважається, що у ряді випадків інтенсивні заняття спортом можуть пом"якшити прояви хвороби. Саме це, на думку лікарів, відбулося з Мелоном.

"Я дуже засмучений всім, що трапилося. Для команди ця Паралімпіада - найважливіша подія за 4 роки, а цей інцидент негативно позначився на настрої всіх гравців. Мені буде важко це пережити", - признався спортсмен в інтерв"ю пресі.

На підтримку Мелона висловилися паралімпійські комітети України, Бразилії і Нідерландів: у них вважають, що спортсменові потрібно дати можливість брати участь в Іграх.

До речі, дискваліфікація Мелона - вже другий випадок такого роду на Паралімпійських іграх в Пекіні. Раніше ті ж санкції були застосовані до слабозрячої австралійської спортсменки Джесіки Геллахер.

gazeta.ru

Зараз ви читаєте новину «Паралімпіада. Футболіста дискваліфікували через гарне здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі