середа, 10 вересня 2008 16:39

Паралімпіада. Баскетболіста дискваліфікували через засіб від облисіння

Німецького баскетболіста-паралімпійця Ахмета Коськуна спіймали у застосуванні допінгу. Допінг-проба, взята 23 серпня 2008 року перед Паралімпіадою, дала позитивний результат.

Заборонений препарат фінастерід містився в засобі від облисіння, яке використовував спортсмен.

Фінастерід є маскуючим препаратом. Він може застосовуватися для заховання слідів заборонених речовин, поліпшуючих спортивні результати.

33-річний баскетболіст виразив своє розчарування з приводу того, що трапився. За словами спортсмена, він не знав, що засіб від випадання волосся може містити заборонений препарат.

Коськун взяв участь в трьох матчах паралімпійськой збірної Німеччини на груповому етапі. Тепер спортсменові доведеться відправитися додому.

Коськун став другим атлетом-паралімпійцем, викритим у використанні допінгу. Першим на застосуванні заборонених препаратів був спійманий пакистанський важкоатлет Навід Ахмед Бутт. Його дискваліфікували на два роки.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Паралімпіада. Баскетболіста дискваліфікували через засіб від облисіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі