понеділок, 13 червня 2011 12:56

"Відступати вже нікуди" - збірна України програла чехам на Євро-2011
9

Фото: Reuters

Після поразки в першому матчі групи В на молодіжному чемпіонаті Європи футболісти збірної України були, ясна річ, засмучені, але випромінювали впевненість у своїх силах і запевняли, що ще не вибули з боротьби за місце в півфіналі.

Перемогу чехам приніс дубль Боржека Дочкала, на що команда Павла Яковенка відповіла лише одним голом Максима Білого. Півзахисник луганської "Зорі" не лише скоротив різницю в рахунку, але в компенсований час мав шанс принести команді нічию.

"У кінці в нас було два-три моменти, могли врятувати матч, - заявив він після матчу. - Треба розбирати гру, дивитися помилки, щоб не припуститися їх в наступній зустрічі. У ній ми зіграємо краще, ніж у першій. Відступати вже нікуди. Будемо старатися здобути дві перемоги".

"Футболістові завжди важко виходити на заміну, але треба допомагати команді. Погано, що не вдалося заробити бодай одне очко в цьому матчі", - додав Білий, діям якого віддав належне й капітан збірної Тарас Степаненко.

"У другому таймі вийшов Максим Білий і забив гол. Крім того, було ще кілька гострих передач. Не вистачило зовсім трохи. Може, це нас тільки об'єднає, нам не можна зупинятися. Є ще дві гри. Ніхто не вішає носа", - вважає футболіст донецького "Шахтаря", який пошкодив привідний м'яз стегна і, швидше за все, пропустить решту турніру.

Обидва голи чехів прийшли з лівого флангу українського захисту, але, за словами Білого, закономірностей шукати в цьому не варто. "Не було видно, щоб чехи награвали проходи з цього флангу. Думаю, це випадковість", - сказав він. Зате очевидні причини поразки були для Степаненко: "Чехи зіграли дисципліновано. Повністю перекрили нам кисень попереду, здорово оборонялися і добре грали на контратаках".

На припущення про недостатнє налаштування команди на матч захисник українців Ярослав Ракицький відповідав негативно. "У всіх була спортивна злість, просто чехи реалізували свої два моменти. Ми були на голову сильнішими, але нам не пощастило", - сказав футболіст "Шахтаря", який завершив матч на позиції травмованого Степаненка. Тепер українців чекають зустрічі зі збірними Англії та Іспанії, які свою дуель звели внічию - 1:1. "Такі ж команди, як і чехи. Просто свої моменти потрібно реалізовувати", - підсумував Ракицький.

Зараз ви читаєте новину «"Відступати вже нікуди" - збірна України програла чехам на Євро-2011». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі