пʼятниця, 29 серпня 2008 20:41

Остаточно визначено час матчу "Динамо" - "Металург" Д

Апеляційний комітет ФФУ виніс остаточне рішення щодо часу початку матчу 7-го туру чемпіонату України "Динамо" - "Металург" (Донецьк). Команди Сьоміна і Костова зустрінуться о 20:30.

Черговим скандалом, пов"язаним із переносами та Прем"єр-лігою, запахло ще наприкінці минулого тижня. Донецький "Металург" вирішив не тримати "сміття у хаті" і на офіційному сайті розмістив статтю про порушення своїх прав. Прем"єр-ліга призначила початок матчу спочатку на 19:00, а потім, через можливість організації прямої телетрансляції, перенесла його на 20:30, чим обурила нинішнього лідера чемпіонату.

Донецький "Металург" подав скаргу на дії ПЛ до КДК ФФУ, який постановив розпочати зустріч о 19:00. Однак, Апеляційний комітет ФФУ - остання можлива інстанція правосуддя у вітчизняному футболі - залишив час зустрічі встановлений Лігою. За роз"ясненнями "Чемпіон" звернувся до керівництва ПЛ:

- Напевно, ми стали заручниками власних амбіцій, - вважає гендиректор ПЛ Максим Бондарєв. - Кожен із Учасників Загальних зборів Прем"єр-ліги (власники клубів - авт.) неодноразово заявляв, що бачить український клубний футбол видовищним, процвітаючим та прибутковим. Однак, коли настав час підтверджувати свої заяви справами, дехто почав піклуватися у першу чергу про свої інтереси.

- Що ви маєте на увазі?

- "Динамо" звернулося до нас із проханням перенести початок матчу з 19:00 на 20:30 у зв"язку із можливістю організації прямої телевізійної трансляції. Зваживши, наскільки великий інтерес викличе цей матч, Дирекція ПЛ вирішила погодитись з пропозицією київського клубу і перенесла час початку зустрічі.

- Але ж це суперечить Регламенту змагань, на що і спирається у своїх звинуваченнях донецький "Металург"?

- Певні розбіжності із Регламентом дійсно є. Так вже вийшло, що документ, на який ми посилаємось, не є досконалим. Ми працюємо над змінами до нього і сподіваємось, що вони будуть прийняті під час зимової перерви. Водночас я хочу застерегти від появи різного роду інсинуацій. Півтори години - це не доба. Вони, звісно, внесуть корективи у передматчеву підготовку команд. Але з іншого боку, набагато більше вболівальників зможуть подивитися цей матч завдяки телебаченню. Про яку комерційну привабливість турнірів під егідою ПЛ можна говорити, якщо клуби, безпосередні учасники нашого Об"єднання, не завжди готові до пошуку розумних компромісів. Зі свого боку ПЛ була готова прийняте будь-яке рішення Органів здійснення футбольного правосуддя ФФУ. "Металург", не погодившись із Дирекцією ПЛ, оскаржив його у КДК ФФУ. Рішення розпочати грати о 19:00 не влаштовувало "Динамо". Кияни, у свою чергу, звернулися зі своєю скаргою вже до Апеляційного комітету ФФУ, який задовольнив її. Отже, гра розпочнеться о 20:30.

Зараз ви читаєте новину «Остаточно визначено час матчу "Динамо" - "Металург" Д». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі