пʼятниця, 04 квітня 2008 15:54

Опублікували рейтинг найбільших стадіонів світу (ФОТО)

worldstadiums.com опублікував рейтинг найбільших у світі стадіонів. Це переважно автодроми та іподроми, хоча до топ-25 увійшов і один футбольний – Saltlake Stadium в Індії. Переможцем же стала американська арена Індіанаполіс Мотор Спідвей.

Автодром, відкрили 1909 року. Нині це найбільша у світі за місткістю арена, що може прийняти одночасно понад 250 тисяч глядачів, а з урахуванням місць всередині автодрому – до 400 тисяч.

На території стадіону, що займає 4,148 км, крім ралійних доріжок розташовані адміністративні споруди, поле для гольфу, невеличкі готелі й кілька автостоянок. Довжина ралійного кола становить 4,02 км.

На території Індіанаполіс Мотор Спідвей є Музей автогонок – одна з найбільш відвідуваних у світі експозицій на автомобільну тематику. Власниками стадіону є родина Халмен-Джордж в особі компанії Hulman & Company, головний офіс якої розташовано в місті Терре-Хот, штат Індіана.

Друге місце у рейтингу посів Tokyo Racecourse, призначений для кінних перегонів (223 тисячі). На третьому місці ще один автодром Shanghai Int"l Circuit (200 тисяч).


rate1.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Опублікували рейтинг найбільших стадіонів світу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі