понеділок, 13 серпня 2012 05:00

Олімпіада-2012 виявилась "чистою": за допінг дискваліфікували лише 11 учасників

Олімпіада-2012 виявилась "чистою": за допінг дискваліфікували лише 11 учасників
Фото AFP

Напередодні Олімпіади-2012 в Лондоні антидопінгові організації пообіцяли відразу дискваліфікувати будь-якого з атлетів, хто прийматиме заборонені препарати. Однак за всі 16 змагальних днів жоден з учасників змагань не потрапив під подібну підозру. Це говорить тільки про одне: Олімпіада-2012 була "кристально чистою" з точки зору допінгу.

На початок останнього змагального дня всього 11 учасників були відсторонені від стартів за позитивні результати допінг-тесту. Результати решти, у тому числі призерів, будуть ще перевірятися і збережуться протягом восьми років - до 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві українські легкоатлетки не допущені до Олімпіади

Глава Організаційного комітету лондонських Олімпійських та Паралімпійських ігор-2012 Себастьян Кое заявив, що він би давав велику дискваліфікацію за вживання допінгу, ніж два роки. "Якщо ви запитаєте мене, був би я радий тому, якби порушники взагалі не приїхали в Лондон, я б відповів "так", - додав він.

Як заявили представники Міжнародного олімпійського комітету, на Іграх-2012 було взято в цілому 4686 проб. При цьому експерти відзначають: вірогідність того, що порушник не буде спійманий, залишається завжди. Таку заяву було зроблено і напередодні Олімпіади - для того, щоб національні антидопінгові комітети були напоготові перед тим, як відпустити атлетів своїх країн на змагання.

Інші фахівці скептично сприймають заяви про "кришталеву чистоту" лондонських змагань, стверджуючи, що з часом неодмінно буде виявлено чималу кількість порушень антидопінгових правил. За заявами експертів, єдині люди, хто, поклавши руку на серце, може підтвердити свою непричетність до використання заборонених препаратів - це самі атлети.

Зараз ви читаєте новину «Олімпіада-2012 виявилась "чистою": за допінг дискваліфікували лише 11 учасників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі