четвер, 14 червня 2007 17:00

НОК назвав кращих спортсменів України

В четвер, 14 червня, під час прес-конференції президент Національного олімпійського комітету (НОК) України Сергій Бубка вручив пам"ятні статуетки і грошові премії "Кращій спортсменці квітня" Ользі Коробко і її тренеру Василю Кулаку і "Кращій спортсменці травня" Ганні Бессонової, повідомляє прес-служба НОК.

У нагородженні також взяв участь перший заступник міністра України у справах сім"ї, молоді і спорту Віктор Руденко.

У квітні Коробко була першою на чемпіонаті Європи по важкій атлетиці. "Золото" і рекорд європейської першості дозволили Ользі стати кращою спортсменкою чемпіонату.

Нагороджуючи Коробко і Кулака, Бубка підкреслив, що важка атлетика в Україні завжди грала одну з провідних ролей, і є кому гідно продовжувати її знамениті традиції.

"Ольга - молода і вельми перспективна спортсменка. Впевнений, що під керівництвом кваліфікованого і досвідченого наставника Василя Кулака вона ще зможе порадувати вітчизняних любителів спорту на олімпійських аренах Пекіна", - відзначив він.

У травні на Кубку світу по спортивній гімнастиці у вправах з булавами не було рівних Бессоновій, в змаганнях із стрічкою вона завоювала друге місце.

"Всі ми вже знаємо, наскільки суб"єктивним видом спорту є художня гімнастика. Протягом тривалого часу Ганна на змаганнях різного ступеню доводить свою високу майстерність, тому радий нагородити нашу провідну грацію", - підкреслив Бубка.

Президент НОК також відзначив внесок наставників Ганни - Ірина і Альбіни Дерюгиних: "Українська школа художньої гімнастики відома у всьому світі. Переконаний, що ці тренери - це золотий фонд вітчизняного спорту, що дозволяє досягати найвищих результатів на найпрестижніших міжнародних змаганнях".

Коробко, Кулак і Бессонова, у свою чергу, подякували НОК за увагу і турботу і завірили всіх поклонників спорту, що зроблять все можливе ради подальших перемог.

Нагадаємо, НОК України з листопада 2005 року щомісячно визначає кращого спортсмена, а починаючи з січня цього року - і тренера.

В кінці року НОК визначатиме кращого спортсмена і тренера року. www.sport.com.ua

Зараз ви читаєте новину «НОК назвав кращих спортсменів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі