середа, 26 грудня 2007 15:58

Нинішній рік став найуспішнішим у історії українського жіночого тенісу

У харківському тенісному клубі "Спорт&корт" відбулася прес-конференція віце-президента ФТУ Юрія Сапронова, капітана жіночої тенісної збірної України Володимиру Богданова, зірки українського тенісу Олени Бондаренко та менеджера команди Всеволода Кевліча, присвячена підсумкам минулого сезону та планам на 2008 рік.

Сезон-2007 можна без перебільшення назвати найуспішнішим в історії українського жіночого тенісу, у командних та в індівідуальних змаганнях.

Вперше за 16 років Незалежності України наша жіноча збірна буде грати в елітній Світовій групі Кубка Федерації. Свій стартовий матч українки зіграють проти збірної Бельгії у Харкові у Палаці спорту "Локомотив" ім. Кірпи 2-3 лютого. Тенісні змагання такого рівня будуть проходити у нашій країні вперше. Покриттям, на якому проходитимуть матчі, організатори обрали грунт. Це буде ще один дебют, адже ніколи у нашій країні тенісні змагання на грунті не проводилися у закритому приміщенні.

За словами віце-президента ФТУ Юрія Сапронова, перед збірною стоїть завдання пробитися до вісімки кращих команд світу. Першим кроком для виконання цього завдання буде перемога над збірною Бельгії.

- Федерація тенісу України створить для команди України найкращі умови та забезпечить всебічною підтримкою, - підкреслив Юрій Сапронов.

Є висока ймовірнісь того, що у матчі Україна-Бельгія зіграє перша "ракетка" світу, семиразова переможниця турнірів серії Grand Slam Жюстін Енен. У такому випадку віце-президент оцінив шанси команд, як рівні. 

Капітан збірної України Володимир Богданов розповів про те, що кістяком команди на матч проти бельгійок будуть сестри Олена та Катерина Бондаренки. Серед інших кандидатів до збірної Богданов назвав: Ольгу Савчук, Марію Коритцеву, Тетяну Перебийніс та Юліану Федак.

Лідер української збірної Олена Бондаренко сказала, що готова виконати поставлене завдання. Що стосується індівідуальних планів, то Олена збирається у наступному сезоні при підтримці віце-президента ФТУ, а також завдяки гарному мікроклімату у команді, увійти до числа 15 найкращих тенісисток світу та виступити на Олімпіаді у Пекині, інформує портал "Федерація тенісу України".

Зараз ви читаєте новину «Нинішній рік став найуспішнішим у історії українського жіночого тенісу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі