пʼятниця, 03 жовтня 2008 14:55

НБА визнала арбітра-ігромана невинним

Національна баскетбольна асоціація (НБА) завершила 14-місячне розслідування щодо арбітра Тіма Донагі, який давав букмекерами рекомендації стосовно ставок на матчі, які він сам обслуговував.

За підсумками розслідування комісар НБА Девід Стерн заявив, що Донагі не впливав на результати ігор. Про це пише видання NewYorkTimes.

Спеціальна комісія, яка займалася розслідуванням справи про ставки, не знайшла доказів того, що Донагі своєю роботою забезпечував перемогу тій або іншій команді.

Також в висновку комісії сказано, що, окрім Донагі, жоден арбітр НБА не вуличний в зв"язках з букмекерами і ставках на баскетбольні матчі. В той же час, декілька суддів періодично грають в казино, що до недавнього часу було заборонено правилами НБА.

З 2003 по 2007 роки Донагі давав своїм спільникам - букмекерам ради з приводу матчів, які він обслуговував. Якщо результат співпадав з прогнозом, арбітр отримував винагороду.

Рефері був визнаний винним в тому, що повідомляв букмекерам закриту інформацію (зокрема, про травми гравців), а також в тому, що сам робив ставки на матчі, які обслуговував.

Експерт в області спортивних ставок Стівен Блок припустив, що Донагі страждав ігроманією, що і привело його до злочинів. На думку фахівця, колишній арбітр був патологічним гравцем, і його не зупиняла навіть можливість викриття.

У липні 2008 року Донагі був засуджений до 15 місяців в"язниці. 23 вересня колишній арбітр почав відбувати термін.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «НБА визнала арбітра-ігромана невинним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі