понеділок, 30 червня 2008 13:04

Назвали ТОП-10 гравців Євро-2008

Назвали ТОП-10 гравців Євро-2008

euro2008.com разом з технічною групою УЄФА перед фіналом обрали десять гравців, які вразили їх під час ЄВРО-2008.

Хамит Алтинтоп (Туреччина)

Ніхат Кахведжі вирішив результат поєдинку з Чехією на груповому етапі двома ударами під саму завісу матчу, проте саме розумні передачі Хаміта виводили його на ударні позиції. Відмінно підготовлений фізично, різносторонній і безкорисливий півзахисник заслужив від свого тренера Фатіха Теріма рідкісної похвали: "Коли у тебе є такі гравці, програти неможливо".

Андрій Аршавін (Росія)

Привівши "Зеніт" до перемоги в Кубку УЄФА у травні, Аршавін не зіпсував обідні й на чемпіонаті Європи. Повернувшись у гру після двоматчевої дискваліфікації, мініатюрний форвард став кращим гравцем поєдинків зі Швецією і Нідерландами, забивши в них по голу. Швидкий, розумний, і дуже, дуже хороший.

Міхаель Баллак (Німеччина)

Коли німці стояли на межі вильоту з турніру після поразки від хорватів, саме Баллак потужним ударом зі штрафного приніс їм перемогу в поєдинку з Австрією. Його гра в атаці проти португальців допомогла Німеччині перехопити ініціативу, а третій і вирішальний гол у ворота Рікарду провів сам Міхаель.

Ікер Касільяс (Іспанія)

На турнірі, де бал правила атака, голкіперам доводилося важко, але вразили і Джанлуїджі Буффон, і Артур Боруц, і Ігор Акінфєєв, і Стіпе Плетікоса. Касільясу доводилося вступати в гру рідше за решту, проте у вирішальні моменти плей-офф він не дозволив забити Мауро Каморанезі і Роману Павлюченку, а також зумів вийти переможцем з дуелі з Буффоном в серії пенальті.

Лука Модріч (Хорватія)

Від людини, яку прозвали "Хорватськими Кройфом", чекали багато чого, і він не підвів. Уже на четвертій хвилині матчу відкриття проти Австрії Модріч вивів свою команду вперед точним ударом з пенальті. Він створив достатньо моментів для партнерів у чвертьфінальному матчі з Туреччиною і заслужив значно більше, ніж промаху з 11-метрової відмітки в післяматчевій серії.

Карлес Пуйоль (Іспанія)

Перед початком турніру всі сумнівалися у силі і надійності іспанського захисту, проте Пуйоль разом з Карлосом Марченою пройшов усі іспити на турнірі, де виблискував цілий ряд яскравих нападаючих. У півфіналі з Росією Пуйоль був просто непрохідний.

Бастіан Швайнштайгер (Німеччина)

Після вилучення у грі з хорватами зіграв ключову роль у чвертьфінальній перемозі над збірною Португалії. Тоді Швайнштайгер забив один гол і зробив дві гольові передачі. Зрівняв рахунок у півфінальному поєдинку з Туреччиною, причому зробив це у той момент, коли підопічні Фатіха Теріма по грі повинні були створювати заділ у два м"ячі.

Маркос Сенна (Іспанія)

Сенна забезпечував безпеку в півзахисті збірної Іспанії, дозволяючи численним хавбекам атакуючого плану йти вперед, коли це необхідно. Натуралізований бразилець ніколи не грав помітно, проте його головним козирем є дисципліна.

Уеслі Снейдер (Нідерланди)

Снейдер утілює голландський футбол - швидкий і технічний півзахисник атакуючого плану став головним героєм переконливих перемог "помаранчевих" над Італією і Францією, забивши в кожному з матчів по красивому голу.

Давід Вілья (Іспанія)

Хет-трик Вільї в першому поєдинку турніру проти збірної Росії задав тон виступам команди Луіса Арагонеса. Форвард "Валенсії" показав на старті турніру завидну впевненість у собі, яка передалася й решті. Через травму не зміг взяти участь у фіналі.

euro2008.uefa.com

Зараз ви читаєте новину «Назвали ТОП-10 гравців Євро-2008». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі