неділя, 09 липня 2017 20:11

Наступник Гретцького зароблятиме 12 мільйонів доларів на рік
6

Макдевід підписав з «Едмонтоном» 8-річний контракт на 100 мільйонів доларів
Макдевід підписав з «Едмонтоном» 8-річний контракт на 100 мільйонів доларів
Макдевід підписав з «Едмонтоном» 8-річний контракт на 100 мільйонів доларів
Майбутнє "Едмонтона" Коннор Макдевід і легенда клубу Вейн Гретцкі
Сідні Кросбі, Вейн Гретцкі і Коннор Макдевід

"Едмонтон" оголосив про підписання нового контракту з нападаючим Коннором Макдевідом.

  Майбутнє "Едмонтона" Коннор Макдевід і легенда клубу Вейн Гретцкі
Майбутнє "Едмонтона" Коннор Макдевід і легенда клубу Вейн Гретцкі

Угода з 20-річним канадцем розрахована на вісім років. Річний оклад гравця складе 12,5 мільйона доларів. Угода вступить в силу після сезону 2017/18, коли у хокеїста завершиться контракт новачка.

Завдяки новому контракту Коннор стане найбільш високооплачуваним гравцем НХЛ.

"Я дуже схвильований від думки про те, що буду носити майку "Едмонтона" найближчі дев'ять років", - заявив Макдевід.

Хокеїст став п'ятим гравцем в історії НХЛ, який отримав контракт на 100 мільйонів доларів.

Найбільший контракт пыдписав "Вашингтон Кепіталз" з Олександром Овечкіним. Угода розрахована на 13 років, за цей час російський нападаючий заробить $ 124 млн.

У минулому сезоні Макдевід став найкращим бомбардиром регулярного чемпіонату, набравши 100 (30+70) очок в 82 іграх. В його активі п'ять закинутих шайб і чотири передачі в 13 іграх плей-оф.

Також Коннор став володарем наступних нагород: "Арт Росс", "Тед Ліндсей" і "Харт" як найкращий бомбардир, найбільш вражаючий гравець і MVP.

Коннор Макдевід народився 13 січня 1997 року на Річмонд-Хілл, Онтаріо, Канада в родині Брайана і Келлі Макдевіда. У Коннора також є старший брат Кемерон. Кумирами гравця є: хокеїст Сідні Кросбі і баскетболіст Леброн Джеймс.

Центральний нападаючий на прізвисько Наступний (The Next One) є одним з найталановитіших і найбільш перспективних хокеїстів світу. У складі збірної Канади вигравав чемпіонати світу на юніорському (2013), молодіжному (2015) і дорослому (2016) рівнях.

На драфті НХЛ 2015 був обраний "Едмонтоном" під загальним 1-м номером.

Дебютував в НХЛ 7 жовтня 2015 року, в гостьовому матчі проти "Сент-Луїс Блюз". Свої перші очки в НХЛ набрав 13 жовтня 2015 року, закинувши шайбу у ворота "Даллас Старз".

5 жовтня 2016 року у віці 19 років і 266 днів був призначений капітаном "Едмонтон Ойлерз", ставши наймолодшим капітаном команди в історії НХЛ.

"Я мрію, щоб Коннор в кожному матчі набирав по 8-9 очок. Сподіваюся, що він поб'є якийсь із моїх рекордів. Я хочу, щоб він досяг таких висот, щоб люди вигукували: "Боже мій, та він кращий за Вейна Гретцкі", - зізнається легендарний нападник.

Гретцкі вважає, що навколо Макдевіда можна побудувати новий "Едмонтон" - команду-династію. Як та, що колись виросла навколо самого Гретцкі. Такий шанс з'явився в "Ойлерс", напевно, вперше за 25 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хочу забити більше 500 м'ячів" - хто приніс Україні перемогу над Фінляндією

Сезон НХЛ 2017/2018 стартує 4 жовтня 2017 року і стане 101-м (100-м ігровим) в історії Національної хокейної ліги. Вперше з 1994 року, НХЛ не перериватиме регулярний чемпіонат для участі гравців в хокейному турнірі на зимових Олімпійських іграх.

Зараз ви читаєте новину «Наступник Гретцького зароблятиме 12 мільйонів доларів на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі