неділя, 13 жовтня 2013 10:40

Наставник БАТЕ очолив російський клуб

Наставник БАТЕ очолив російський клуб
Віктор Гончаренко працюватиме з "Кубанню" ФОТО: ria.ru

Краснодарський футбольний клуб "Кубань " у суботу, 12 жовтня, підписав контракт з білоруським фахівцем, колишнім головним тренером БАТЕ Віктором Гончаренко. Про це у своєму мікроблозі повідомив губернатор Краснодарського краю і президент ФК "Кубань" Олександр Ткачов.

За словами Ткачова, контракт з Гончаренко підписаний на 4,5 роки. Перед новим тренером поставлено завдання вийти з групи в Лізі Європи.

Контракт з колишнім тренером "Кубані" Дорінель Мунтяну розірваний достроково. "При всій повазі до досвіду й таланту Мунтяну - під його керівництвом "Кубань" не змогла показати ті результати, на які здатна команда", - написав Ткачов, зазначивши, що останнім часом на гру команди неможливо було дивитися без болю.

Президент ФК "Кубань" охарактеризував Гончаренка як нестандартного тренера з величезним досвідом, у тому числі в Лізі чемпіонів. Білоруський фахівець приступає до тренувань з командою вже 13 жовтня, підкреслив Ткачов.

Голова правління БАТЕ Анатолій Капський уточнив, що білоруський клуб не отримає від "Кубані" грошей за дострокове розірвання контракту Гончаренко. "Не приховую, нам пропонували компенсацію за цей трансфер. Але ми визнали негарним отримувати гроші за перехід Віктора Михайловича", - пояснив Капський і побажав Гончаренку "тільки удачі" .

Як повідомляється на сайті БАТЕ, Гончаренко - найуспішніший тренер в історії білоруського клубу. Він перейшов в команду в якості захисника в 1998 році. Коли через травму продовжувати кар'єру гравця стало неможливо, Гончаренко отримав спеціальність тренера. З 2004 по 2007 рік він працював з дублюючим складом БАТЕ, а потім був призначений на посаду головного тренера команди.

Під керівництвом Гончаренка БАТЕ в 2008 році пройшов у груповий етап Ліги чемпіонів, в 2009-му - у груповий етап Ліги Європи, а в сезоні 2010/ 11 вперше в історії білоруського футболу вийшов у 1/16 фіналу Ліги Європи. У сезоні 2012/13 БАТЕ також грав в 1/16 фіналу Ліги Європи. Крім того, команда Гончаренка п'ять разів ставала чемпіоном Білорусі, одного разу виграла Кубок Білорусі і тричі - Суперкубок.

Після відставки Гончаренка БАТЕ очолить Олександр Єрмакович, який з початку 2011 року працював у команді старшим тренером.

Зараз ви читаєте новину «Наставник БАТЕ очолив російський клуб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі