четвер, 27 травня 2010 11:53

Найстаріший футбольний тренер світу пішов у відставку (ФОТО)

Автор: teambath.com
 

93-річний Айвор Пауелл, який вважається найстарішим футбольним тренером у світі, пішов у відставку. Про це повідомляє сайт команди "Тім Бат", помічником головного тренера якої Пауелл працював в останні роки.

Пауелл за свою ігрову кар'єру провів 14 матчів за збірну Уельсу і грав разом з відомим футболістом Стенлі Меттьюзом за "Блекпул". У 1950-і роки Пауелл перейшов на тренерську роботу. Наставник очолював кілька англійських команд, а також грецький ПАОК. Усього Пауеллу довелося тренувати більше дев'яти тисяч футболістів.

У "Тім Бат", який представляє університет англійського міста Бата, Пауелл працював з 1973 року. У 2002 році він вивів команду в основний турнір Кубка Англії. "Тім Бат" став першим університетським клубом за 122 роки, якому вдалося домогтися такого результату.

У 2004 році Пауелл був уведений в Зал спортивної слави Уельсу, а в 2006 році потрапив до Книги рекордів Гіннесса як найстаріший футбольний тренер світу. У 2008 році Пауелл став членом ордена Британської імперії.

"Тім Бат" в останні роки виступав у Південній Конференції - шостій за значущістю футбольній лізі Англії, проте після закінчення сезону-2008/09 знявся з турніру через зміни в правилах, які не дозволяли "Тім Бат" піднятися до ліги рівнем вище не залежно від результату.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Найстаріший футбольний тренер світу пішов у відставку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі