четвер, 28 червня 2012 14:03

Найкращим гравцем "Барселони" визнали футболіста, якому пересадили печінку

Найкращим гравцем "Барселони" визнали футболіста, якому пересадили печінку
Ерік Абідаль може повернутися у великий футбол ФОТО: AFP

Захисник іспанського футбольного клубу "Барселона" Ерік Абідаль, який переніс у квітні операцію з пересадки печінки, визнаний кращим гравцем каталонської команди в сезоні-2011/12. Про це повідомляє офіційний сайт команди.

32-річний Абідаль отримає приз імені Альдо Ровіри, який вручається за результатами голосування керівництва "Барселони" і представників ЗМІ Каталонії. Зокрема, право голосу мають президент клубу Сандро Россель і спортивний директор "Барселони" Андоні Субісарета.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еріку Абідалю пересаджували печінку 10 годин

Приз імені Альдо Ровіри був створений в 2010 році в пам'ять про сина екс-президента "Барселони" і нинішнього глави Каталонській федерації футболу Хосе Луїса Ровіри, який загинув в автокатастрофі. У 2010 і 2011 роках приз був вручений форварду каталонців Ліонелю Мессі.

У квітні 2012 року француз Абідаль переніс операцію з пересадки печінки і через півтора місяці був виписаний з лікарні. За словами лікарів, при бажанні футболіст може повернутися у великий футбол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікар Абідаля не поспішає ставити хрест на подальшій кар'єрі гравця

Востаннє Абідаль виходив на поле 29 лютого 2012 у товариському матчі збірних Франції та Німеччини (2:1). За "Барселону" в сезоні-2011/12 захисник відіграв 22 матчі, але голів не забив.

Абідаль перейшов до каталонського у 2007 році їх французького "Ліона". Разом з "Барселоною" захисник тричі виграв чемпіонат Іспанії, два рази перемагав у Лізі чемпіонів і клубному чемпіонаті світу.

Зараз ви читаєте новину «Найкращим гравцем "Барселони" визнали футболіста, якому пересадили печінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі