середа, 05 березня 2008 09:58

На пік форми Мазурик планує вийти до чемпіонату світу

На пік форми Мазурик планує вийти до чемпіонату світу

7-9 березня у Валенсії пройде зимовий чемпіонат світу з легкої атлетики. А вчора у прес-центрі НСК "Олімпійський" відбулася прес-конференція за участю Тетяни Петлюк (800 м), Максима Мазурика (стрибки з жердиною) та Наталії Пигиди (400 м). Жоден з цих спортсменів раніше не виступав у Валенсії, проте щодо цього хвилювань немає.

Тетяна Петлюк: Літній сезон я майже повністю пропустила через травму. Тому, щоб краще підготуватися до Олімпіади, вирішила стартувати у зимовому. На чемпіонаті світу головна боротьба повинна бути з Марією Мутолою. Хоча щось говорити зараз про суперниць я не можу. Потрібно їх побачити на доріжках. Росіянок, наприклад, які цього року виграли національний чемпіонат і поїдуть до Валенсії, я не знаю.

В Іспанії я сподіваюся на швидкий біг з самого початку. Цього року я пробувала лідирувати відразу і мені це вдавалося. Тому намагатимуся і тут тримати свій темп. Головне, вийти у фінал, а там уже буде видно.

Мені сподобалося бігти 1500 метрів. Думаю навіть пробігти їх на Олімпіаді, але ще потрібно виконати норматив. Перші три дні там будуть 800 метрів і основну ставку я, звичайно ж, зроблю на них. А далі буде видно. Хотілось би.

Наталія Пигида: Мені завжди складніше виступати вдома. На чемпіонатах Європи і світу, можливо, більше збираєшся і настроюєшся. Для мене головний старт - Олімпійські ігри. Зимовий сезон я не пропускаю, оскільки так мені потім легше підготуватися до літа. У Валенсії я хочу вийти у фінал. Півфінал нас не влаштовує. Явний лідер - Олеся Зикіна. Може, ще пара людей. А так усі рівні.

Максим Мазурик: У мене не так багато досвіду виступів на офіційних змаганнях, таких як чемпіонати Європи та світу. Через це вирішили виступати взимку теж. Олімпіада у Пекіні, якщо я туди поїду, стане першою для мене. Головне буде справитися з хвилюванням. У нас дуже серйозна конкуренція і щільність результатів. Перше і 15-те місце розділяє сантиметрів 10. Але до конкуренції мені не звикати. У нас вона дуже висока і в Україні.

Ми з тренером так розподілили тренувальний процес, щоб перший пік прийшовся на турнір "Зірки жердини" у Донецьку, а другий - якраз на чемпіонат світу. Поки що все йде за планом.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «На пік форми Мазурик планує вийти до чемпіонату світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі