вівторок, 22 червня 2010 18:15

На Олімпіаду-2018 претендують три міста

На Олімпіаду-2018 претендують три міста

22 червня на засіданні виконкому Міжнародного олімпійського комітету (МОК) були названі міста-кандидати на проведення зимових Олімпійських ігор 2018 року. Брати участь у боротьбі за право прийняти Ігри будуть всі три міста, які подали заявки, - Мюнхен, Ансі і Пхенчхан, повідомляє офіційний сайт МОК.

Незадовго до початку засідання виконкому МОК у Лозанні експерти пророкували, що комітет схвалить всі три заявки на проведення зимової Олімпіади. Варто відзначити, що кількість міст, які бажають прийняти у себе Ігри, в 2010 році виявилося найнижчою за останні тридцять років. Можливою причиною цього називають фінансову кризу.

Тепер, після затвердження кандидатів, німецький Мюнхен, французький Ансі та південнокорейський Пхенчхан можуть розгорнути міжнародну виборну кампанію. У лютому і березні 2011 року міста-кандидати відвідають представники оціночної комісії МОК.

Поки фахівці сходяться на думці, що основними конкурентами за право прийняти у себе Олімпіаду стануть Мюнхен і Пхенчхан. Примітно, що у південнокорейського міста досить солідний досвід у боротьбі за звання столиці зимових ігор - Пхенчхан подавав заявку в МОК уже тричі. У попередні роки південнокорейське місто випередили канадський Ванкувер (столиця Ігор-2010) і російський Сочі (Олімпіада-2014).

Столиця Олімпіади-2018 буде обрана 6 липня 2011 в ході 123-ї сесії МОК у Дурбані.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «На Олімпіаду-2018 претендують три міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі