Ексклюзиви
середа, 04 січня 2012 18:19

Монети на честь Олімпіади-2012 пояснять футбольним "чайникам", що таке офсайд

Автор: фото: mirrorfootball.co.uk
 

Монети номіналом в 50 пенсів, створені спеціально до намічених на 2012 рік Олімпійських та Паралімпійських ігор в Лондоні, допоможуть людям, які не розуміються на футболі, розібратися, що таке положення "поза грою", повідомляє The Telegraph.

На кожній з монет спеціально випущеної серії, зроблених переможцями конкурсу королівського монетного двору, зображений символ одного з 29 видів спорту, який буде представлений на Олімпіаді і Паралімпіаді.

Остаточний список 29 варіантів монет був обраний майже з 30 тисяч робіт і був затверджений спеціальною групою експертів.

На одній з таких монет схематично зображено ситуація на полі, коли фіксується "поза грою". Автором цієї монети став лондонський журналіст Ніл Уолфсон.

"Я великий шанувальник футболу, стежу за матчами чемпіонату Англії вже дуже довгий час, і якби я брав по 50 пенсів з кожного, хто просив мене пояснити, що таке офсайд, я б став дуже багатою людиною, - з посмішкою розповів Ніл Уолфсон. - Я сподіваюся, що коли монета увійде в обіг, люди будуть використовувати її для того, для чого я її задумав".

Зараз ви читаєте новину «Монети на честь Олімпіади-2012 пояснять футбольним "чайникам", що таке офсайд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути