вівторок, 06 квітня 2010 12:32

Мочанов стане штурманом Ascania Racing на турецькому ралі

Мочанов стане штурманом Ascania Racing на турецькому ралі

Як нам стало відомо, склад екіпажів команди Ascania Racing, через тиждень відправляється на турецький етап чемпіонату світу з ралі, зазнав змін. Очікується, що офіційний прес-реліз команди буде опубліковано днями, але ми можемо з упевненістю стверджувати вже зараз: штурманом Олександра Салюка-молодшого на Rally of Turkey буде Олексій Мочанов!

Нагадаємо, що до недавнього часу планувалося, що цей екіпаж виступить у складі Олександра Салюка і Олексія Кікірешка. Проте в результаті гоночна програма Олексія вийшла надто насиченою - турецьке ралі вклинилося якраз між двома етапами чемпіонату Німеччини з багатогодинних гонок VLN на Нюрбургринзі. У підсумку, щоб не підводити команду, Олексій сам запропонував собі заміну - і з його подачі місце праворуч від Олександра Салюка-молодшого займе Олексій Мочанов. Незважаючи на те, що Мочанов не виступав в ралі з 2006 року, його багатий досвід виступів у зарубіжних перегонах, безсумнівно, виявиться корисний команді і пілоту, з яким їх пов"язує давня дружба.

Любителі ралі можуть і не пам"ятати, що в такому складі цей екіпаж одного разу вже виступав: це було ще в ті часи, коли майбутній дворазовий абсолютний чемпіон України виступав на ВАЗівської "вісімці". Стартувавши на ралі "Стара Фортеця" 1999 року, Салюк та Мочанов здобули перемогу в класі А8, набравши таким чином 20 очок. Цікаво, що то була не тільки єдина перемога Салюка в тому сезоні, але і взагалі його єдиний фініш у семи гонках чемпіонату-99!

Таким чином, до складу команди Mentos Ascania Racing на WRC Rally of Turkey, як і раніше будуть входити два екіпажі - Валерій Горбань / Євген Леонов та Олександр Салюк / Олексій Мочанов. Досить імовірно, що офіційну заяву команди з цього приводу зроблять завтра, 6 квітня, коли буде опублікований список екіпажів, які подали заявки на участь в турецькому ралі.

За матеріалами СпортОнлайн

Зараз ви читаєте новину «Мочанов стане штурманом Ascania Racing на турецькому ралі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі