вівторок, 02 березня 2010 08:34

Міністр спорту Росії не вважає Олімпіаду провальною, але готовий піти у відставку

Міністр спорту Росії не вважає Олімпіаду провальною, але готовий піти у відставку

Міністр спорту, туризму і молодіжної політики Росії Віталій Мутко заявив, що готовий залишити свою посаду, повідомляє "Інтерфакс". Таку заяву Мутко зробив у ніч на вівторок, 2 березня, після повернення російської делегації з Олімпіади у Ванкувері.

Мутко повідомив, що піде з посади міністра "абсолютно спокійно", заявивши при цьому, що не впевнений, що спорт виграє від його відставки. "Якщо вважають, що справа в мені, то я знаю як і що мені робити," - сказав він, відзначивши, що провина за виступ росіян у Ванкувері не лежить на якійсь конкретній людині чи групі осіб.

Результат виступу російської збірної, яка завоювала на Зимових Іграх в цілому 15 медалей, на думку Віталія Мутка, не провал, а об"єктивна реальність. "Чудес у спорті не буває", - сказав міністр, додавши, що буде потрібно 6-8 років, щоб виростити нове покоління олімпійців. За словами Мутка, "серйозна робота", розпочата у Ванкувері, принесе результат не раніше Олімпіади-2018.

Віталій Мутко також повідомив, що, на його думку, систему розвитку спорту в Росії необхідно поміняти. Одним з таких змін, сказав він, має стати призначення головного тренера олімпійської збірної державою. При цьому Мутко сказав, що потрібно і далі розвивати федеральну цільову програму розвитку спорту в Росії, розраховану до 2020 року, яку втілювали в життя міністерство спорту під його керівництвом.

1 березня президент Росії Дмитро Медведєв зажадав відставки чиновників, відповідальних за невдалий виступ збірної Росії у Ванкувері. Президент заявив, що подати у відставку повинні всі чиновники, які відповідали за підготовку російських спортсменів до Ігор-2010.

Чиновникам, які не зможуть самостійно прийняти рішення про звільнення з посади, Медведєв обіцяв "допомогти". Крім того, президент заявив, що Росії необхідно змінити систему підготовки спортсменів, так як "безпрецедентні гроші", що вкладаються у розвиток спорту, вирішують не все.

Тим часом, Мутко заявив, що, в цілому, не вважає Олімпіаду у Ванкувері провальною, оскільки у "своїх" видах спорту - біатлоні та лижних гонках - росіяни медалі завоювали.

У свою чергу, голова Олімпійського комітету Росії (ОКР) Леонід Тягачев, коментуючи критику в інтерв"ю газеті "Коммерсант", сказав, що комітет, зі свого боку, впорався з поставленим завданням бездоганно, зумівши організувати і акредитацію, і транспортування, і проживання спортсменів.

Як відзначають "Ведомости", будучи головою неурядової організації, Тягачев повинен подати у відставку добровільно, тому що будь-яке втручання держави загрожує санкціями з боку МОК.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Міністр спорту Росії не вважає Олімпіаду провальною, але готовий піти у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі