пʼятниця, 11 травня 2012 11:51

"Мені було складно після аварії" - Луческу

"Мені було складно після аварії" - Луческу
Луческу став найбільш титулованим тренером незалежної України ФОТО: shakhtar.com

Головний тренер донецького "Шахтаря", котрому перемога над "Олександрією" в останньому турі принесла сьоме в історії "золото" національної першості, відзначив силу волі своїх підопічних. "Ми майже постійно йшли за київським "Динамо", і відіграти відставання було дуже важко. Але ми досягли цього, бо були впевнені, що сильніші за інших", - наголосив Мірча Луческу.

"Мені було складно після аварії, - додав Луческу, котрий у січні потрапив у ДТП. - Я спостерігав за збором команди. Була хороша підготовка, але відчував, що чогось не вистачає. Тоді я вирішив швидше приєднатись хлопців, щоб вони відчули, що я поруч. Я дуже радий, що ми виграли чемпіонат і кубок, знову довівши, що є найсильнішою командою України. Хочу подякувати гравцям за те, що з розумінням ставилися до ротації складу. Наприклад, сьогодні я дав можливість пограти футболістам, які відправляться в розпорядження своїх збірних. Для нас важливо, що наші гравці будуть представляти "Шахтар" на Євро-2012".

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Шахтар" втретє поспіль отримав золоті медалі

На думку румунського фахівця, з кожним роком чемпіонат України виграти все важче і важче. "Наші опоненти постійно ростуть. Поза сумнівом, в наступному сезоні вони зроблять все, щоб наблизитись до нас і до нашого темпу", - зазначив Луческу, котрий став найбільш титулованим тренером Незалежної України. Тепер на його рахунку шість перемог у чемпіонаті та чотири у кубкую У легендарного Валерія Лобановського - п'ять національних титулів і три кубки.

Зазначимо, що для гірників цей чемпіонський успіх - третій поспіль і сьомий загалом, а нещодавно завойований Кубок України став восьмим в історії. Крім того, сьогодні донеччани оформили свій четвертий "золотий" дубль, і це все вмістилось упродовж останніх 11 років. Відтак, перевага помаранчево-чорних над суперниками на внутрішній арені в новому столітті є незаперечною. Хоча за загальною кількістю титулів вони все ж поступаються київському "Динамо". Біло-сині 13 разів вигравали чемпіонат і 9 разів – кубок, зробивши при цьому сім дублів.

Зараз ви читаєте новину «"Мені було складно після аварії" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі