середа, 20 листопада 2019 20:11

Маурісіо Почеттіно загубив кар'єру фермера

Маурісіо Почеттіно народився в 1972 році в аргентинському селі з дещо незвичною назвою Мерфі. Його батьки – нащадки італійських емігрантів. Їхнє прізвище італійською звучить як Покеттіно. В Мерфі всі так чи інакше пов'язані із сільським господарством – батьки Маурісіо не були винятком.

Старший син міг грати у футбол лише тоді, коли молодший Хав'єр допомагав по господарству. І навпаки.

 

Хоча Маурісіо до зірки першої величини не дотягнув, але кар'єру мав вельми пристойну. У 16 років він дебютував у "Ньюелз", у 22 поїхав підкорювати Європу й провів 8 чудових років в "Еспаньолі", три – в ПСЖ і ще рік у "Бордо". Доріс до національної збірної, за яку зіграв 20 матчів і відзначився двома м'ячами. Непогано, як для захисника.

 

У 2009 році 37-річний фахівець несподівано став головним тренером рідного "Еспаньола". Він витягнув команду з 18 на 10 місце в перший же сезон. Зумів навіть перемогти заклятого сусіда з рідного міста – "Барселону".

Ще три сезони пішло на те, щоби його талант помітили більш грошовиті клуби. Таким став "Саутгемптон". "Святі" стали трампліном до самого Лондона – Маурісіо запросив "Тоттенгем". Ще ніколи шпори не мали такого талановитого тренера:
Аргентинський фахівець зумів домогтися ряду серйозних показників. За кількістю перемог (159) він вийшов на перше місце в історії клубу в післявоєнну епоху.

Зумів навіть перемогти заклятого сусіда з рідного міста – "Барселону"

Крім того, "Тоттенхем" вперше 4 рази поспіль фінішував в топ-4 АПЛ, а за підсумками сезону 2016/17 Почеттіно вивів команду на 2-е місце.
В рамках АПЛ команда при тренері провела 202 матчі, здобула 113 перемог, 46 разів програла і 43 рази зіграла внічию. Вперше в історії лондонці дісталися до фіналу Ліги чемпіонів.
Програвши фінал "Ліверпулю" 0:2 після подвигу в півфіналі проти "Аякса" Маурісіо не мав сил починати все знову. Пішли поразки, серії без перемог. Дійшло до того, що "шпори" були розгромлені "Баварією" в себе вдома – 2:7.

Почеттіно не захотів починати все заново зі скупими господарями "Тоттенгема". Однак скупими вони виявилися лише для аргентинця – новому наставнику Жозе Моуріньйо клуб дав удвічі більшу зарплату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Моуріньйо дає шоу. На нього йде глядач"

Насправді боси "Тоттенгема" зробили добру справу, звільнивши Маурісіо. Вони дали можливість розпочати йому справді зіркову кар'єру в клубі, на який він заслуговує, та ще й реанімували кар'єру Моуріньйо.

Зараз ви читаєте новину «Маурісіо Почеттіно загубив кар'єру фермера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі