четвер, 08 квітня 2021 21:00

Луческу відродив для "Динамо" Родрігеса

Луческу відродив для "Динамо" Родрігеса
Жерсон Родрігес в новому сезоні став важливим гравцем "Динамо". Фото: ФК "Динамо" Київ

Півзахисник "Динамо" 25-річний Жерсон Родрігес - на гребені хвилі. Нападник у складі збірної Люксембургу відзначився забитими м'ячами у ворота Ірландії та Португалії. А потім приніс перемогу "Динамо" в кінці матчу проти "Олександрії".

Жерсон виступає за "Динамо" із літа 2019 року. Але зміг знайти себе в клубі тільки із приходом Мірчі Луческу. З Олександром Хацкевичем футболіст не встиг довго попрацювати, а стосунки з Олексієм Михайличенком просто не склалися.

Коли Луческу прийшов до "Динамо", то він знайомився із футболістами, які були в системі клубу. Досвідчений румун побачив, що Жерсон може принести користь команді з огляду на кадрові можливості клубу. Витрачати Ігор Суркіс багато не міг, а на фоні інших гравців Родрігес виглядав конкурентнозданим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, завдяки кому Жерсон Родрігес перейшов в "Динамо"

Родрігес не може стати важливим гравцем для "Динамо", але здатен посилити конкуренцію та збільшити довжину лавки. Беньямін Вербич дуже мало грає у поточному сезоні через травми. Віктор Циганков в будь-який момент може опинитися в лазареті. Тому вибір гравців на флангах має бути.

Головна проблема Жерсона – нестабільність. Він може видати хороший матч, а потім відверто провалитися. На фото слабших суперників у гравця із Люксембургу виходить краще, ніж проти сильних команд. Жерсон нічого не показав ні в Лізі чемпіонів, ні в матчах Ліги Європи.

Не може стати важливим гравцем для "Динамо", але здатен посилити конкуренцію та збільшити довжину лавки

Луческу добре розуміє сильні та слабкі сторони Жерсона. Тому знайшов для нього роль "джокера" - футболіста, який здатен із лавки посилювати гру команду. В Родрігеса є швидкість, наполегливість, техніка — він може посилювати гру, особливо, коли суперники вже втомилися. На рівні чемпіонату України ця схема здатна працювати. Але для міжнародних матчів потрібно більше.

Перспективи Жерсона в "Динамо" залишаються туманним. Футболісту влітку буде 26 років. Якщо Вербич зможе вилікуватися, нікуди не піде Циганков, та команда влітку посилить склад – гравцю із Люксембурга буде важко розраховувати на щось значне в Києві. Якщо буде хороша пропозиція по ньому, то варто задуматися над трансфером.

Жерсон Родрігес у поточному сезоні провів за "Динамо" 29 матчів, у яких забив 5 голів.

Кияни придбали футболіста у японського клубу "Джибуло Івата" за €2 млн. До цього нападник виступав в Люксембурзі, Фракції та Молдові.

"Динамо" лідирує в УПЛ, випереджаючи "Шахтар" на 7 очок за 6 турів до фінішу. Наступну гру кияни проведуть 10 квітня проти "Дніпра-1". Початок матчу о 17:00.

Зараз ви читаєте новину «Луческу відродив для "Динамо" Родрігеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі