середа, 03 жовтня 2012 18:13

Локаут обійшовся НХЛ у 100 мільйонів доларів

Локаут обійшовся НХЛ у 100 мільйонів доларів
Локаут триває 17 днів ФОТО: Reuters

Втрати від локауту в НХЛ склали на сьогоднішній день 100 мільйонів доларів. Така сума була названа після чергового невдалого раунду переговорів між лігою та Асоціацією гравців НХЛ (NHLPA), повідомляє Winnipeg Free Press.

Ця сума становить приблизно три відсотки від всієї пов'язаної з хокеєм виручки, отриманої в минулому сезоні. Крім того, вона дорівнює цифрі, через яку і виник локаут. Таку суму гравці вимагають від ліги у вигляді збільшення зарплат і бонусів.

Варто відзначити, що локаут триває всього лише 17 днів і поки не призвів до скасування будь-яких значимих ігор. Однак у міру того як наближається початок сезону (запланований на 11 жовтня), ймовірність скасування ігор продовжує рости. У результаті збитки будуть накопичуватися.

Заступник комісара НХЛ Білл Дейлі зазначив, що проблема в переговорах не в тому, що сторони не розуміють позицію один одного, а в тому, що на даному етапі не здатні поступитися.

Суть претензій NHLPA полягає в тому, що гравці не хочуть погоджуватися на скорочення своєї частки доходів у загальній виручці. Зараз хокеїсти отримують близько 57 відсотків усіх клубних доходів. Ліга спочатку запропонувала скоротити цю частку до 47 відсотків, щоб підтримати рентабельність клубів. Здійснювати скорочення пропонувалося протягом шести років.

NHLPA згодна на поступове скорочення своєї частки, але наполягає на 52 відсотках від виручки.

C початку локауту 100 гравців НХЛ підписали контракти в Європі, включаючи Олександра Овечкіна, Іллю Ковальчука, Здено Хару, Патріса Бержерона і ряду інших. Континентальна хокейна ліга (КХЛ) у зв'язку з локаутом змінила правила, що стосується кількості легіонерів в команді, щоб залучити більше зірок з-за океану.

Додамо, що донецький "Донбас" підписав трьох гравців НХЛ - Руслана Федотенка, Антона Бабчука та Олексія Понікаровського.

Зараз ви читаєте новину «Локаут обійшовся НХЛ у 100 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі