пʼятниця, 06 листопада 2015 14:42

"Лобановський, ви - клоун": за що Хапсаліса відрахували з київського "Динамо"

"Лобановський, ви - клоун": за що Хапсаліса відрахували з київського "Динамо"
"До Лобановського я потрапив дерев'яний, але мене відшліфували" - Баранов

Вихованець футбольної школи київського "Динамо" Олександр Баранов розповів про тренування у Валерія Лобановського.

"До Лобановського я потрапив дерев'яний, але мене відшліфували. Я був незграбний, тому мене завжди брали грати підспущенним м'ячем у тенісбол - через сітку. Грали два на два: Лобановський з Колотовим, а я з Пузачем, другим тренером.

До речі, якось Лобановський грав так само через сітку з Сашею Хапсалісом. Валерій Васильович переміг, а Хапсаліс завівся і видав Лобановському: "Та ви подивіться на себе. Ви клоун". Після вечері Хапсаліс вийшов з кімнати Лобановського в сльозах. Сашу відрахували.

Ще пам'ятаю тренажерний зал з дзеркальними стінами. Після занять зі штангою на силову витривалість я не міг себе в дзеркалі знайти - не виходило зосередитися, дивився на дзеркало, а відображення не бачив. Вдома говорив батькам: "Це щось страшне: я ніколи більше туди не піду".

А потім звик, почав грати центрального захисника. Мені дозволяли навіть не одне, а тільки пів-торкання, щоб я не робив нічого зайвого, наприклад, не обводив. Лобановський казав: "Якщо зробиш два дотики - на лавку сядеш", - згадує Баранов в інтерв'ю "Sports.ru".

Зараз ви читаєте новину «"Лобановський, ви - клоун": за що Хапсаліса відрахували з київського "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі