понеділок, 20 квітня 2020 13:44

Лобановський списав Рудакова після невдалого матчу проти "Боруссії"

Лобановський списав Рудакова після невдалого матчу проти "Боруссії"
Блохіна опікав майбутній тренер ФРН Берті Фогтс

20 квітня 1977 року київське "Динамо" у гостях грало матч-відповідь півфіналу Кубка чемпіонів проти менхенгладбаської "Боруссії". У чвертьфіналі кияни здолали "Баварію" і тепер розраховували на вихід у фінал. Тим більше, що в першій грі підопічні Лобановського святкували перемогу – 1:0.

Однак незрозумілий мандраж упіймав досвідчений голкіпер Євген Рудаков. Вже на 3-ій хвилині в простій ситуації він випустив м'яч із рук і німці ледь не відкрили рахунок. Парад помилок продовжився на 22 хвилині, коли після простенького навісу Рудаков несподівано стрибнув уперед, збив Віктора Матвієнка. М'яч відскочив до суперника і Віктору ціною пенальті за гру рукою довелося рятувати ворота. Однак 11-метровий Бонхоф виконав бездоганно – 1:0. До кінця тайму динамівці відбивалися. Лише один 100% момент мав Блохін. Форвард прорвався правим краєм і замість точної передачі виконав високий навіс, до якого ніхто не встиг.

У другому таймі в "Динамо" вийшов Мунтян і гра налагодилася. Моменти стали виникати біля воріт "Боруссії". Не влучив як слід по м'ячу Блохін. Бережний затягнув із ударом і дав можливість піднятися із землі голкіперу "Боруссії". Сам на сам виходив Буряк.

Після простенького навісу Рудаков несподівано стрибнув уперед і збив Віктора Матвієнка

Натомість німці розіграли свою комбінацію на 83 хвилині ідеально. Вільний удар закінчився навісним пасом на форварда. Був легко обіграний Рудаков, але захисники стали стіною і винесли м'яч. На біду "Динамо" його підхопив правий захисник німців, виконав навіс і Вітткамп у стрибку головою забив другий гол – 2:0. "Боруссія" вийшла у фінал, де програла "Ліверпулю".

Гра з "Боруссією" стала останньою для Євгена Рудакова. Після такого Лобановський списав воротаря. Замість нього 28 матчів в чемпіонаті зіграв запрошений із "Таврії" Віктор Юрковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павло Яковенко тричі травмувався в один день

"Динамо" ще двічі виходило до півфіналу Кубка й Ліги чемпіонів. У 1986 кияни двічі програли "Порту" – 1:2 і 1:2, а в 1999 поступилися за сумою "Баварії" – 3:3 і 0:1.

Зараз ви читаєте новину «Лобановський списав Рудакова після невдалого матчу проти "Боруссії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі