неділя, 07 липня 2019 20:11

Лемпард прийшов до "Челсі" надовго

Френк Лемпард став новим головним тренером "Челсі". Колишня легенда клубу повертається в якості нового наставника. Останній рік Лемпард тренував "Дербі Каунті" й проявив себе в новій якості.

За "Челсі" Лемпард забив найбільше – 211 м'ячів. Хоча починалося все не надто вдало. Син футболіста мріяв повторити кар'єру свого батька. Однак вчителька в школі одного разу жорстко осадила його.

– Футболістом стає лише один із 300 хлопців. Ти впевнений, що маєш достатньо таланту?

Однак окрім таланту Френк був неймовірно працелюбним. Він не сварився, не скандалив, а просто найбільше працював.

І це дало свої плоди. Футболіст починав, як і батько у рідному "Вест Гемі". В одному із сезонів Лемпард забив 9 м'ячів. У 23 роки його запросили до "Челсі" за 11 мільйонів фунтів. Це було найкраще придбання аристократів – Френк неймовірно багато забивав, змушуючи кусати лікті сера Алекса Фергюсона. Наставник "Манчестер Юнайтед" картав себе за те, що забарився із запрошенням.

 

Лемпард став відомим за свої унікальні якості – швидкість роботи, дальність передач і здатність забивати м'ячі. Траплялися сезони, коли він доводив число забитих м'ячів до двадцяти. Тричі (2004, 2005 і 2009) його визнавали найкращим гравцем команди. У 2005 Френк ледве не виграв "Золотий м'яч", поступившись зірковому бразильцю Роналдіньо.

– Він трудився на тренуваннях в мільйон разів старанніше, ніж будь-який з тих, з ким я працював, – згадував його дядько, відомий тренер Харрі Реднапп.

У фіналі Ліги чемпіонів, Лемпард, що недавно втратив матір, відродив інтригу в матчі з "Манчестер Юнайтед", коли відповів на гол Роналду – 1:1. Якби не падіння Джона Террі під час вирішального післяматчевого пенальті, може б Френку й тоді вдалося би виграти трофей.

Він трудився на тренуваннях в мільйон разів старанніше, ніж будь-який з тих, з ким я працював

Однак він надолужив своє вже в 2012. У фіналі з "Баварією" Дрогба зрівняв рахунок на 88 хвилині. А в серії пенальті "Челсі" виявився сильнішим.

Свій 200 гол у складі "Челсі" Лемпард забив у ворота свого колишнього клубу – "Вест Гем Юнайтед". Загальну кількість забитих м'ячів він довів до 211. Френк успів відзначитися і у воротах "Челсі". Сталося це у вересні 2014. "Манчестер Сіті" орендував Лемпарда і саме Френку вдалося зрівняти рахунок у матчі в Манчестері на 85 хвилині – 1:1.

 

Після затяжної серії із частою зміною наставників "Челсі" нарешті знайшов тренера на довгий час. Звільнити його просто, як це було у випадку із попередніми керманичами, не вдасться. Принаймні всі про це говорять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біргофф забив "гол смерті" у фіналі Євро

Лемпард попросив у боса клубу Романа Абрамовича два роки на побудову гри. В "Челсі" впевнені, що цього буде достатньо.

Зараз ви читаєте новину «Лемпард прийшов до "Челсі" надовго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі