понеділок, 28 вересня 2020 16:44

Легендарний український велогонщик займає високу посаду в США

Легендарний український велогонщик займає високу посаду в США
Ярослав Попович завершив професійну кар'єру у 2016 році. Фото: УНІАН

Легенда українського велоспорту Ярослав Попович працює спортивним директором американської команди Світового туру "Трек-Сегафредо".

Попович із 2016 року займає свою посаду, а тепер продовжив контракт ще на 2 роки.

"Заздрю ​​гонщикам, за яких вирішують всі побутові питання, - зізнавався в розмові з "Чемпіоном" Ярослав Попович. - Прилетів, забрав сумку в аеропорту, тебе відвезли в готель, зробили масаж, провели теоретичне заняття з тактики. Коли везу команду на гонку, відповідаю за все. На мені координація масажистів, механіків, гонщиків, пресаташе, взаємодія з організаторами гонки. Зв'язок із суддями, комісаром. Обговорення стратегії і тактики на гонку, яка може змінюватися, залежно від результатів команди. Під час стартів встаю о шостій ранку, лягаю опівночі. Також за мною закріплені 4 гонщики, над якими шефствую протягом усього сезону".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомий велогонщик хоче відкрити в Україні власну академію

"Трек-Сегафредо" належить до еліти світового професійного велоспорту. Бюджет команди становить понад €12 млн. За "Трек" виступають 32 гонщики з 12 країн світу - Австралії, Бельгії, Великої Британії, Нідерландів, Данії, Ірландії, Іспанії, Італії, Латвії, Люксембургу, США та Франції.

Ярослав Попович - заслужений майстер спорту України. Чемпіон світу-2001 (U-23), третій призер гранд-туру "Джиро д'Італія-2003", кращий молодий гонщик "Тур де Франс-2005", переможець етапу "Тур де Франс-2006". Переможець "Вуельта Каталонія-2005".

Зараз ви читаєте новину «Легендарний український велогонщик займає високу посаду в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі