субота, 06 жовтня 2007 15:50

Ласкута приніс Україні першу медаль юніорського чемпіонату Європи з дзюдо

У п"ятницю у Празі стартував Чемпіонат Європи серед юніорів до 20 років. Впродовж трьох днів, молоді дзюдоїсти з 41 країни Старого Світла боротимуться за нагороди континентальної першості. Українці виступлять у всіх вагових категоріях. У перший день змагань було розіграно п"ять комплектів нагород (2 – у чоловіків і 3 – у жінок).

Першу медаль в скарбничку української збірної поклав киянин Анатолій Ласкута, вихованець СДЮШОР "Юний Спартак" завоював "срібло" в категорії до 60 кг.

У поєдинку 1/16 фіналу наш дзюдоїст виграв "шидо" у Сархана Ахмадова з Азербайджану, в 1/8 фіналу ефектною передньою підніжкою переміг господаря змагань Міхала Ванічека. Кидки на "ваза-арі" (зачіп зсередини) і "юко" (через голову з упором стопою в живіт) принесли нашому дзюдоїстові перемогу в чвертьфіналі над Юхо Рейнваллом з Фінляндії.

Напружено для українця складався півфінал проти німця Роберта Копіске. Результат сутички вирішило зауваження за пасивне ведення боротьби "шидо", отримане дзюдоїстом з Німеччини в середині поєдинку.

У вирішальному поєдинку Анатолій Ласкута поступився росіянинові Арсену Галстяну. Програючи "шидо" в завершальній стадії поєдинку, українець пішов на ризик і пропустив блискавичну атаку опонента.

Підопічний братів Віталія і Сергія Дубрових вже вдруге у своїй спортивній кар"єрі піднімається на п"єдестал європейських форумів. У 2003 році Анатолій Ласкута завоював "бронзу" на кадетському Чемпіонаті Європи (до 17 років).

Менш вдало виступила решта українських дзюдоїстів, що виходили на татамі у п"ятницю. Сьоме місце в категорії до 48 кг посіла Марина Черняк із Запоріжжя, на дев"ятій позиції завершила змагання Шушана Гевондян з Кіровограда (52 кг). Після поразок у першому колі змагань вибули з боротьби киянка Людмила Марченко (57 кг) і Вадим Волошин з Кременчука (66 кг), повідомляє "Наш Спорт".

Зараз ви читаєте новину «Ласкута приніс Україні першу медаль юніорського чемпіонату Європи з дзюдо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі