субота, 07 червня 2008 10:59

Ламб"єль тренуватиметься у Петренка та Змієвської

Ламб"єль тренуватиметься у Петренка та Змієвської

Після невдалого для себе п"ятого місця на чемпіонаті світу з фігурного катання у березні цього року, швейцарець Стефан Ламб"єль вирішив узяти час на роздуми і визначитися зі своїм майбутнім.

Для дворазового чемпіона світу, як і раніше, головною метою залишаються Олімпійські ігри-2010 у Ванкувері. Для продовження своєї кар"єри фігурист вирішив змінити тренера і перейти до українських наставників Віктора Петренка та Галини Змієвської.

З Петером Грюттером Стефан працював з 1995 року. У 2004-му на короткий час пішов від нього, але потім повернувся. У 2005 та 2006 роках він виграв чемпіонати світу. Того ж 2006-го став другим на Олімпіаді. Після цього сезону Ламб"єль взяв паузу і пропустив чемпіонат Європи, пояснивши своє рішення втомою і відсутністю мотивації. Повернувшись, на чемпіонаті світу-2007 став третім. Цього року переміг у фіналі Гран-прі, виграв "срібло" на континентальній першості, а світовий чемпіонат завершив п"ятим.

- Це було дуже складно рішення. Я надзвичайно сильно вдячний Петеру - ми розлучаємося друзями, - сказав Стефан.

Віктор Петренко під керівництвом Галини Яківни виграв Олімпіаду 1992 року. Зараз він разом зі своєю дружиною і дочкою Змієвської Ніною допомагають їй у тренувальному процесі. Сім"я живе і працює у США, в Нью-Джерсі. Умови для тренувань, як зазначається на офіційному сайті Ламб"єля, там ідеальні.

Минулого року за порадою олімпійської чемпіонки у танцях на льоду 2002 року Марини Анісіної до Змієвської перейшов тренуватися талановитий американець, призер міжнародних етапів Гран-прі Джонні Вейр. Йому завжди не вистачало фізичної витривалості та стрибка у чотири оберти. За рік Галина Яківна та Віктор Петренко змогли так підготувати Вейра, що він виграв два етапи Гран-прі та став третім на чемпіонаті світу у Гетеборгу. Чи вдасться українським фахівцям повернути Ламб"єлю потрійний аксель та впевненість у собі, дізнаємося уже восени.

Зараз ви читаєте новину «Ламб"єль тренуватиметься у Петренка та Змієвської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі