субота, 20 вересня 2008 14:00

Курникова стала тріатлоністкою

Курникова стала тріатлоністкою
Росіянка Ганна Курникова, закінчивши кар"єру тенісистки, не забуває про спорт.

Колишня тенісистка була помічена в Малібу, де брала участь в традиційних змаганнях з тріатлону у складі команди K-swiss, з якою у росіянки підписаний рекламний контракт.

У жіночій естафеті Курникова продемонструвала найкращий час, пробігши дистанцію за 27 хвилин і 54 секунди. У турнірі взяли участь чотири тисячі чоловік. Всі гроші, виручені від даного заходу (близько 1 мільйона доларів) були передані дитячій лікарні Лос-Анджелеса.

Нагадаємо, тенісна кар"єра Курникової почалася в 10-річному віці, коли їй була запропонована стипендія знаменитої тенісної академії Ніка Боллетьєрі, розташованої у Флориді. У 1995 році Ганна окуповувала перший рядок юніорського рейтингу і перейшла в професійний теніс.

У 1996 році Курникова була визнана кращим новачком WTA. У вже 1998-м входила в першу двадцятку рейтингу, досягнувши до 2000 року 8-го рядка. Найбільших успіхів в тенісі Курникова добилася в парі з Мартіною Хінгіс, вигравши більше десятка турнірів, зокрема "Великого шолома".

Курникову рано помітили світові ЗМІ: вона часто з"являлася на обкладинках глянцевих журналів. Ганна потрапляла в список 50-ти найкрасивіших людей свыту за версією журналу People в 1998, 2000, 2002, 2003 роках. Вона придбала всесвітню популярність, рекламні контракти Курникової у багато разів перевищують призові від турнірів. У 2000 році вона займала 58-ий рядок в списку знаменитостей журналу Forbes.

Можна констатувати той факт, що на рубежі кінця 20-го - початки 21 століття Ганна Курникова була найвідомішою росіянкою на планеті. Останнім часом у зв"язку із завершенням тенісної кар"єри інтерес до Ганни зменшується. Вона все більше бере участь в показових турнірах разом з колишніми зірками тенісу і займається доброчинністю.

З 2002 року Курникова зустрічається з поп-зіркою Енріке Іглесіасом.

mignews
Зараз ви читаєте новину «Курникова стала тріатлоністкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі