четвер, 12 лютого 2009 11:57

Кубок Виклику. "Києву" не вистачило 4 очки для перемоги

Кубок Виклику. "Києву" не вистачило 4 очки для перемоги

"Віртус" - БК "Київ" - 68:64 (18:10, 16:20, 15:22, 19:12)

Напередодні поєдинку на вечірньому тренуванні пошкодження руки отримав Пенн. Але все таки Скуні вийшов в стартовій п"ятірці. Там же був і Маркоішвілі (підмінив Таккера, який залишився в Києві), Дроздов, Райт і Байрамовіч. От так - без класичного центрового. З перших хвилин цей хід не спрацював. Байрамовіч рахунок відкрив, але потім вісім пунктів підряд набрав "Віртус".

У його складі, до речі, теж не обійшлося без травмованих. Екс-форвард "Києва" Гільерме Джованноні в заявці на матч був, але на паркет так і не вийшов. У першій чверті в грі "вовків" присутня деяка нервозність. Як наслідок - непідготовлені кидки, незручні передачі (5 втрат за чверть).

Що говорити, якщо навіть капітан Дроздов в одному епізоді спочатку майстерно підставився під щитом, а потім змазав обидва штрафних. До певного часу, завдяки вдалому захисту, підопічні Обрадовіча далеко суперника не відпускали, але до кінця 10-хвилинки все-таки дали Форду і компанії гандикап у 8 пунктів - 18:10.

Після трьох хвилин після початку другого ігрового відрізку відбувся перший точний триочковий в матчі на обидві команди. Постарався Горан Йєретін. З"явилася надія, що цей момент стане переломним. Але вже в наступній атаці господарі відповіли своїм кидком. "Вовкам" очки даються дуже важко, правда, і грізний "Віртус" не такий вже страшний і бездоганний. Уміють його гравці і втрати робити, і з-під кільця мазати, і фоли не забивати. Можна його обігравати. Ось і наздоганяти потихеньку починаємо. Дроздов забиває з-під щита, як і раніше без промаху б"є з середнього Салтовець (як і у Шеррода Форда, в першій половині три з трьох).

Пенн, як справжній лідер, відчуває момент, збирає команду в коло під час зупинки гри, заводить на боротьбу. Це допомагає наблизитися на відстань в три очки. Примітно, що у цей момент Обрадовіч довіряє вийти Пустозвонову, якого в такі відповідальні моменти зазвичай ігровим часом не балує. До антракту підходимо з 34:30 на користь "Віртуса". До цього моменту в малорезультативній грі жоден баскетболіст поки не набрав десяти очок.

Повторити подвиг "Ольденбурга" "вовкам" не вдалося

На початку третьої чверті "Київ" майже відразу ж підібрався до "Віртусу" на мінімальну відстань. Але наздогнати ніяк не міг. То Райту блок поставили, то Байрамовіч фол в нападі випросив. "Вовки" зрівняли в середині чверті - старанний Станоєвіч забив в силовому проході (44:44). А ще через пару хвилин кияни вперше з початку поєдинку вийшли вперед. Райт спочатку майже довів свою лавку до істерики непотрібним веденням на периметрі, але із закінченням часу на атаку метрів з восьми палив "триочковим"!

....7 хвилин і 21 секунду з початку вирішальної чверті "вовки" не могли набрати жодного очка. За цей час "Віртус" оформив ривок 13:0, а з 49:52 - приємні для себе 62:52. "Чорний" відрізок перервав данк Байрамовіча (до цього боснієць змазав навіть два штрафних підряд). Залишалися лічені хвилини на порятунок. За 20 секунд до сирени триочковий того ж Байрамовіча скоротив відставання всього до двох пунктів.

Але повторити подвиг "Ольденбурга" тижневої давності "вовкам" в Болоньї не вдалося - 68:64. У переможців 19 очок набрав Ленгфорд, у "Києва" - по 13 у Райта і Байрамовіча. Після трьох турів "Київ" і "Вітус" лідирують з двома перемогами, у "Ольденбурга" і "Галатасарая" - по одній.

Кубок Виклику - Топ-16 (другий груповий етап)

3 тур

Група "J"

10 лютого

"Ольденбург" (Німеччина) - "Галатасарай" (Туреччина) 85:93 (23:24, 27:25, 22:20, 13:24)

11 лютого

"Віртус Б" (Італія) - БК "Київ" 68:64 (18:10, 16:20, 15:22, 19:12)

В: Ленгфорд (19), Бойкінс (15+6 передач), Террі (14+9 підбирань), Форд (11)

К: Байрамовіч, Райт - (13), Маркоішвілі (11)

За матеріалами sport.segodnya.ua, БК "Київ", champion

Зараз ви читаєте новину «Кубок Виклику. "Києву" не вистачило 4 очки для перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі