пʼятниця, 27 травня 2011 11:51

"Крім свободи слова є ще і відповідальність за свої слова" - Шовковський про Саленка

"Крім свободи слова є ще і відповідальність за свої слова" - Шовковський про Саленка

Капітан київського "Динамо" Олександр Шовковський виступив з заявою від імені гравців команди. Темою заяви стали слова Олега Саленка про підозрілий характер матчу "Іллічівець" - "Динамо", який закінчився з рахунком 3:2 на користь команди з Маріуполя.

- Ми живемо у вільній країні, де кожен має право вільно висловлювати свою думку. Тому ми нормально сприймаємо критику на адресу гри команди "Динамо" (Київ), яка періодично з'являється у засобах масової інформації. Ця критика далеко не завжди буває справедливою, але відповідати на несправедливі, на нашу думку, звинувачення ми намагаємося своєю грою на футбольному полі.

На жаль, у гонитві за сенсаціями засоби масової інформації не завжди розбірливо підходять до відбору футбольних "експертів". Одним з таких "експертів" вважає себе колишній футболіст Олег Саленко, який грав свого часу за "Динамо". Читачі газет і телеглядачі можуть самі оцінити рівень оцінок цього "експерта". Ми не збираємося цього робити. Саленко має право говорити кореспондентам все, що він хоче, але він не має права голослівно звинувачувати одну зі своїх колишніх команд в нечесній грі.

Саме це він зробив в одній з телепередач в минулий понеділок, заявивши язиком, що заплітається, що сумнівається в чесності результату матчу чемпіонату України, проведеного "Динамо" в Маріуполі. Як доказ своїх слів Саленко сказав, що сам неодноразово "здавав" ігри і добре знає, як це робиться. Звичайно, він не уточнив, де, коли і кому він "здавав" ігри.

Якби це відбулося в Іспанії, Туреччини, Великобританії, Польщі, де Саленко встиг пограти у футбол, він би вже наступного дня постав би перед органами, які суворо запитали б його про те, що він мав на увазі. І йому довелося б або підтвердити свої слова доказами, або принести вибачення за сказане.

Поряд зі свободою слова існує ще й відповідальність за свої слова. Ми хотіли б, щоб Олег Саленко усвідомив цю відповідальність і приніс футбольному клубу "Динамо", а також його численним уболівальникам вибачення за публічно висловлені звинувачення. В іншому випадку ми залишаємо за собою право звернутися до суду за захистом честі й гідності нашого клубу.

Те, що ці честь і гідність цінуються дуже дорого, підтверджує і сам Олег Саленко, скрізь називаючи себе динамівцем, хоча провів у Києві трохи більше трьох років своєї футбольної біографії. Саме київському "Динамо" цей футболіст зобов'язаний своєю футбольною кар'єрою і футбольною популярністю. Тому його брудні натяки ще сильніше ображають тих, хто чесно віддавав, віддає і буде віддавати всі свої сили заради успіхів улюбленої команди багатьох поколінь футбольних уболівальників.

Нам соромно за такого "динамівця", - підсумував Шовковський.

Зараз ви читаєте новину «"Крім свободи слова є ще і відповідальність за свої слова" - Шовковський про Саленка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі