субота, 14 травня 2016 16:06

Команді - ордени, Президенту – м'яч з футболкою: як у Порошенка вшанували "Динамо"-1986
22

Фото: Володимир Раснер

У п'ятницю, 13 травня, у приміщенні урочистих засідань Адміністрації Президента України відбулося вшанування команди "Динамо" (Київ) зразка 1986-го року з нагоди 30-річчя здобуття Кубка володарів Кубків УЄФА сезону 1985/1986 рр.

Ветерани доволі швидко пройшли процедуру перевірки документів, яка є обов'язковою для відвідувачів Адміністрації. Єдиним, хто забув свій паспорт, був Олег Блохін. "Олеже Володимировичу, ми вас знаємо в обличчя й без документів", – із посмішкою на обличчі сказав начальник охорони та пропустив легендарного бомбардира.

"Ви собі не можете уявити, в якому захопленні 2 травня 1986 року я дивився вашу фантастичну гру. Після фінального свистка я, як, упевнений, і багато вітчизняних уболівальників, цілував телевізор. Матч проти "Атлетіко" можна назвати взірцем командної гри та тренерської роботи. Ваш внесок, ваша гра, коли ви прославляли "Динамо" Київ по усьому світу, є чудовим прикладом футбольної дипломатії, яка прославляла Україну. Своїм прикладом ви виховали не лише нові покоління динамівців та вболівальників клубу, а й мільйони українців, які пишаються Україною, тому що в них є така команда", – звернувся до присутніх із промовою Президент України Петро Порошенко.

"Динамо" 1985/86 могло забити три м'ячі за 13 хвилин – 30 років тому кияни здобули Кубок кубків

Далі слово взяв віце-президент УЄФА Григорій Суркіс.

"То була зіркова команда, очолювана зірковим тренером, який ішов на десятки років попереду свого часу. Сьогодні ми можемо пишатися цими видатними футболістами. Дуже символічно, що сьогодні ми покладали квіти до пам'ятника Валерію Лобановському, за два дні будемо святкувати 89-ту річницю створення товариства "Динамо", а наступного року – 90-річчя", - сказав Григорій Михайлович.

"Уже в Ліоні ми дізналися, яка велика техногенна катастрофа сталася на нашій Батьківщині. Тоді ми зрозуміли, що дороги назад немає, й потрібно виграти за будь-яку ціну. Ми мали зробити все, щоб люди раділи нашій перемозі", – розповів капітан "Динамо" 1986-го року Анатолій Дем'яненко перед тим, як вручити Петру Порошенку пам'ятний вимпел.

Після цього Президент України перейшов до вручення державних орденів "За заслуги" І, ІІ та ІІІ ступенів, а також цінних подарунків. Не забули й про тих, кого вже немає з нами – за Василя Євсєєва орден отримала дружина, за Андрія Баля та лікаря Віктора Берковського сини, а за Валерія Лобановського та Валерія Євлантьєва доньки.

У свою чергу Григорій Суркіс вручив Петру Порошенку м'яч з автографами гравців "Динамо" 1986 року. А президент біло-синіх Ігор Суркіс подарував главі держави динамівську футболку із символічним 12-м номером.

Зараз ви читаєте новину «Команді - ордени, Президенту – м'яч з футболкою: як у Порошенка вшанували "Динамо"-1986». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі