вівторок, 17 квітня 2007 17:08

Колосков поки що не визначився

 

Одним із тих людей від яких залежить, хто саме прийме чемпіонат Європи з футболу у 2012 році є російський представник у виконавському комітеті УЄФА В"ячеслав Колосков, 65 років. Напередодні ухвалення цього рішення, яке для всіх українців у спортивному і економічному плані є дуже важливим, Колосков прокоментував шанси трьох претендентів - Італії, України та Польщі, Угорщини та Хорватії, інформує www.dynamo.kiev.ua.

На запитання, яку саме кандидатуру він підтримає, Колосков відповів лаконічно:

- Зараз я не можу відповісти на ваше питання просто тому, що не визначився. Та і як я можу це зробити, якщо нам належить ще раз ознайомитися зі всіма заявками? Існує спеціальна комісія, яка ретельно обстежувала всіх кандидатів. Тільки за підсумками рекомендації цій комісії ми і голосуватимемо.

Всім нам, погодьтесь, найцікавіше було взнати, що Колосков думає про сумісну заявку України та Польщі:

- Вони не фаворити, але у них, на мій погляд, є певні переваги. До них відніс би плани УЕФА розширення на Східну Європу. Крім того, і Україна, і Польща – дві могутні в економічному плані держави. Вони в змозі виконати свої обіцянки.

Нарешті, на запитання, що заважає Італії, яка має кращу, ніж у інших претендентів інфраструктуру і дає стовідсоткові економічні гарантії, бути головним претендентом на проведення Євро-2012, росіянин сказав:

- Італії не пішло на користь те, що у них у зв"язку з корупційним скандалом півтора роки фактично не було футбольної федерації. До цього додамо, вбивство поліцейського на матчі чемпіонату країни "Катанья" - "Палермо" і недавні фанатські сутички в домашньому і виїзному матчах Ліги чемпіонів. Отже, як показує практика, вони цими процесами не управляють абсолютно.

В"ячеслав Колосков мріє, щоб чемпіонат Європи 2016 року відбувся у Росії. Саме тому, думається, він буде голосувати проти сумісної заявки України та Польщі - двічі поспіль першість Старого Світу Східній Європі навряд чи віддадуть.


Зараз ви читаєте новину «Колосков поки що не визначився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі