понеділок, 17 серпня 2009 10:45

Коломойський продав телеправа на матчі 4-х клубів за $1 млн

Коломойський продав телеправа на матчі 4-х клубів за $1 млн

Як відомо, провідні українські клуби не погодилися передавати Прем"єр-лізі права на телетрансляції своїх домашніх поєдинків. Причини такого рішення цілком зрозумілі: організація, під егідою якої проводиться національна першість, за підсумками минулого чемпіонату і близько не забезпечила рівень прибутку, який обіцяла, при цьому ще і не надала звітності про реалізацію телевізійних прав. Все це змусило ряд клубів України відмовитися від співпраці з Прем"єр-лігою, і вони не увійшли до ТБ-пулу цієї організації на поточний чемпіонат.

При цьому, як стало відомо dynamo.kiev.ua, з подачі президента "Дніпра" Ігоря Коломойського вже сформований так званий альтернативний ТБ-пул, в який, окрім "Дніпра", увійшли харківський "Металіст", київський "Арсенал" і криворізький "Кривбас". Усі ці клуби передали права на трансляції своїх домашніх матчів телеканалу "ТЕТ" і підписали відповідні контракти, сума яких для всіх згаданих клубів склала $1 млн, що більш, ніж у 5 разів більше суми, пропонованої українською Прем"єр-лігою. Крім того, укладені договори відразу з трьома спонсорами - титульним, офіційним і генеральним, що робить сформований ТБ-пул повноцінною альтернативою, яка в перспективі напевно стане вигіднішою співпрацею і для інших клубів Прем"єр-ліги.

Додамо, що пропозиція приєднатися до альтернативного ТБ-пулу поступила і київському "Динамо", яке також відмовилося передавати Прем"єр-лізі права на трансляцію своїх домашніх матчів, але український гранд цієї пропозиції поки не прийняв.

Dynamo.kiev.ua

Зараз ви читаєте новину «Коломойський продав телеправа на матчі 4-х клубів за $1 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі