пʼятниця, 02 вересня 2016 13:35

Клуби АПЛ викинули рекордну суму в літнє трансферне вікно

Клуби АПЛ викинули рекордну суму в літнє трансферне вікно
Погба перейшов у "МЮ" за рекордну суму. Фото: sport-xl.org

Англійські клуби стали рекордсменами літнього трансферного вікна. На придбання нових гравців вони витратили рекордну суму - 1,165 млрд фунтів стерлінгів або 1,4 млрд євро.

Це майже на 300 млн фунтів більше, ніж команди прем'єр-ліги заплатили за трансфери в минулому році, повідомляє vesti.ru.

Найдорожчим трансфером літа став перехід гравця збірної Франції Поля Погба в "Манчестер Юнайтед": манкуніанці заплатили італійському "Ювентусу" 105 млн євро. Два наступних за вартістю трансфери дали таку суму тільки разом узятими: "Манчестер Сіті" віддав 55 млн євро за гравця оборони "Евертона" Джона Стоунз і 50 млн - за хавбека "Шальке-04" Лероя Сане.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Футбольний світ збожеволів" - Нагорняк про трансфер Погба

Разом з клубами з Манчестера в числі лідерів трансферного літа ходить лондонський "Арсенал": "каноніри" заплатили 45 млн євро за гравця збірної Швейцарії Граніта Джаку, 41 млн за футболіста "Валенсії" Шкодрана Мустафі. Також майже 20 млн євро було заплачено за перехід Лукаса Переса з іспанського "Депортіво". Чемпіон Англії "Лестер" виплатив 18 млн євро ЦСКА за форварда Ахмеда Мусу.

Експерти називають дві основні причини рекордного зростання трансферних сум. По-перше, це чемпіонство скромного "Лестера". По-друге, на збільшення витрат вплинуло те, що в ряді грандів змінилися тренери. Нагадаємо, що "МанЮнайтед" очолив португалець Жозе Моурінью, "Челсі" - італієць Антоніо Конте, а "МанСіті" - іспанець Хосеп Гвардіола.

Зараз ви читаєте новину «Клуби АПЛ викинули рекордну суму в літнє трансферне вікно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі