вівторок, 13 січня 2009 14:20

Києву не вистачило коштів на Кубок світу і Європи із зимових видів спорту

Києву не вистачило коштів на Кубок світу і Європи із зимових видів спорту

У зв"язку з погіршенням економічної ситуації в країні виконком Федерації лижного спорту України ухвалив рішення відмінити проведення в нашій країні етапів Кубка Європи з сноуборду (біг-ейр) і фінал Кубка світу з фрістайлу (акробатика) в Києві. Змагання повинні були відбутися відповідно 7 і 21 лютого 2009 року.

Право прийняти завершальний етап Кубка світу з лижної акробатики Київ отримав у травні 2008 року на конгресі Міжнародної федерації лижного спорту (FIS) в Кейптауні. Нагадаємо, що раніше в нашій країні не проводилися турніри такого рівня із зимових видів спорту. У Києві на території НВЦ "Експоцентр України" планували звести спеціальний трамплін, який після змагань сноубордистів збиралися перепрофілювати для виступу фрістайлерів.

- У нас було все готово для проведення Кубка Європи з біг-ейру і Кубку світу з лижної акробатики, - відзначив віце-президент ФЛСУ Володимир Малежік, - Все, окрім фінансів. Держава повинна була узяти на себе 30 відсотків витрат, на плечі спонсорів лягало 70. 26 грудня ми остаточно переконалися в тому, що не зможемо провести такі масштабні змагання в Києві. Спонсори нам відмовили.

- Під загрозою зриву був і Кубок Європи з лижних гонок, запланований на 16-18 січня в Харкові?

- Кубок Європи буде, у нас готовність номер один. Лижні гонки не вимагають великих витрат. Стадіон і сніг вже є. Потрібно тільки забезпечити мешкання, живлення, нагородження учасників і оплату роботи суддів. А масштабні змагання з фрістайлу і сноуборду припускають будівництво спеціальної конструкції. Минулого року зведення трампліну для Кубка Європи з біг-ейру обійшлося нам в 500 тисяч доларів.

Керівництво Міжнародної федерації лижного спорту з розумінням віднеслося до вимушеної відмови української столиці від проведення змагань. Володимир Малежік упевнений, що ця ситуація не вплине надалі на співпрацю ФЛСУ і FIS. Офіційний календар змагань на найближчі три роки вже затверджений. Київ фігурує в нім, як місце проведення етапу Кубка світу з лижної акробатики. А цього року фінал кубкових змагань в цій дисципліні, за попередньою інформацією, пройде в Норвегії.

sport.com.ua за матеріалами "СЕ в Україні"

Зараз ви читаєте новину «Києву не вистачило коштів на Кубок світу і Європи із зимових видів спорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі