четвер, 03 липня 2008 09:16

Китайці не хочуть бачити Саркозі на відкритті Олімпіади

Жителі Китаю не горять бажанням бачити в числі глядачів на церемонії відкриття Пекінської Олімпіади президента Франції Ніколя Саркозі, свідчать результати Інтернет-опитування, опублікованого місцевими ЗМІ.

Саркозі займає неоднозначну позицію відносно Пекінської Олімпіади. Весною 2008 року після безладів у адміністративному центрі автономного району Тибету міста Лхаса президент Франції заявив, що його присутність на церемонії відкриття майбутніх Ігор безпосередньо залежить від діалогу КНР і Далай-лами, який знаходиться у вигнанні і якого в Китаї вважають зачинщиком березневих акцій протесту. В понеділок Саркозі пообіцяв ухвалити остаточне рішення про свою присутність на Олімпіаді-2008 під час саміту "великої вісімки", який пройде в Японії 7-9 липня, і знову підкреслив, що воно залежатиме від просування діалогу між владою Китаю і представниками Далай-лами.

Згідно з даним, отриманими у результаті опитування, ініційованого порталом Sina, 88 відсотків респондентів вважають позицію Саркозі "надзвичайно недружньою". Стільки ж учасників опитування заявили, що не хочуть бачити президента Франції на церемонії відкриття Олімпіади 8 серпня.

В опитуванні, який за ініціативою організаторів продовжується і зараз, уже взяли участь понад 100 тисяч осіб, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Китайці не хочуть бачити Саркозі на відкритті Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі