понеділок, 21 травня 2007 19:08

Кількість легіонерів на полі у українському чемпіонаті зменьшиться

З нового сезону у складі однієї команди вищої ліги з футболу на полі зможе одночасно бути вже не 8, а 7 легіонерів. Таке рішення сьогодні, 21 травня, ухвалила Центральна Рада ПФЛ. Для того, щоб це рішення вступило в дію, його повинен затвердити ще Виконком ФФУ. Враховуючи, що ФФУ наполягала і зовсім на посилюванні ліміту до 6 чоловік, затвердження рішення Центральної Ради ПФЛ відбудеться. Або ж ліміт стане ще жорсткішим, повідомляє www.sport.oboz.ua

Проти посилювання ліміту перш за все, виступали представники українських клубів, яким грати в єврокубках. Віце-президент "Динамо" Йожеф Сабо заявив:

- Друга ліга вирішує за нас, як нам грати в єврокубках.

Він мав на увазі, що за посилювання ліміту проголосували представники не елітних дивізіонів українського футболу.

З іншого боку, як відомо, ярим прихильником посилювання ліміту є тренер збірної України Олег Блохин. Він навіть погрожував залишити збірну, якщо ліміт не буде посилений.

Рішення Центральної Ради ПФЛ посилити ліміт було прийнято після того, як менш вагомий футбольний орган країни - Рада вищої ліги - сьогодні ж, здавалося, залишив в силі нинішнє обмеження - 8 легіонерів на полі. При цьому вирішальним був голос президента ПФЛ Равіля Сафіулліна.

Цікаво, що сьогодні ж на спільному засіданні Центральної Ради ПФЛ і Ради вищої ліги був відмінений податок - 15 тисяч доларів за кожного легіонера, якого придбає український клуб. Проте це рішення ісполком ФФУ навряд чи затвердить.

Від ісполокма ФФУ залежатиме також, чи з"явиться ліміт на легіонерів в матчах дублерів вищої ліги. Центральна Рада ПФЛ прийняла його на рівні 5 іноземців, які в одній команді можуть одночасно бути на полі.

Зараз ви читаєте новину «Кількість легіонерів на полі у українському чемпіонаті зменьшиться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі