середа, 20 січня 2016 14:19

Катерина Бондаренко переграла імениту росіянку на Australian Open

Катерина Бондаренко переграла імениту росіянку на Australian Open

Українська тенісистка Катерина Бондаренко вийшла до третього кола змагань на відкритому чемпіонаті Австралії, який кілька днів тому стартував у Мельбурні: у поєдинку другого раунду їй вдалося здолати титуловану росіянку Світлану Кузнєцову 6:1, 7:5.

У першому сеті українка, яка ще рік тому і близько не входила у топ-100 світового рейтингу (Бондаренко через декретну відпустку пропустила кілька сезонів), ошелешила потужним тенісом опонентку і зуміла без проблем перемогти 6:1. До певного часу все було нормально і у другій партії, однак за рахунку 5:3 Кузнєцова переламала хід боротьби і, здавалося, поверне в поєдинок втрачену інтригу. Але українка дозволила лише відновити рівновагу, і вигравши два наступних гейми, здобула перемогу 7:5.

Слід зазначити, що Кузнєцова перед стартом Australian Open виграла турнір у Сіднеї.

Примітний і ще один факт: Катерина Бондаренко змогла перервати відразу дві неприємні серії. По-перше, українка розмочила рахунок протистояння з дворазовою переможницею турнірів Великого шолома, якою є Кузнєцова: попередні три матчі (у тому числі і поєдинок турніру Вімблдону-2010) залишилися за росіянкою. По-друге, Бондаренко вперше в кар'єрі зуміла переграти представницю Росії в рамках одного з "мейджорів". Раніше вона тричі поступалася Дінарі Сафіній і по разу - Кузнецовій та Вірі Звонарьовій.

У наступному колі Бондаренко зіграє з 12-ю сіяною швейцаркою Беліндо Бенчіч.

Додамо, що українські тенісисти Еліна Світоліна та Олександр Долгополов у складі збірної України програли Австралії у фіналі турніру Кубок Хопмана, який завершився в Перті на початку 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Бондаренко переграла імениту росіянку на Australian Open». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі