пʼятниця, 11 січня 2008 14:45

Капітан збірної Росії з біатлону виступатиме в Кубку Європи

Капітан чоловічої збірної Росії з біатлону Сергій Рожков, відсторонений Союзом біатлоністів Росії (СБР) від участі у Кубку світу, вирішив виступати на етапах Кубка Європи. У цих змаганнях беруть участь спортсмени, які входять до резерву своїх основних національних команд, повідомляє агентство спортивної інформації "Весь Спорт".

Як розповів старший тренер чоловічої збірної Росії Володимир Алікін, Рожков виступить на двох останніх етапах Кубка Європи у німецькому Лангдорфі (11-13 січня) і словенському Осрблі (17-20 січня). Біатлоніст спробує кваліфікуватися на чемпіонат Європи, який пройде 18-24 лютого в чеському Нове-Мєсто.

За підрахунками Алікіна, для виконання цього завдання Рожкову необхідно хоча б двічі потрапити у призову трійку на етапах Кубка Європи. У той же час старший тренер збірної розуміє, що керівництво СБР може не включити капітана команди в заявку на чемпіонат Європи.

Рожков був відрахований зі збірної Росії на початку грудня минулого року за те, що відмовився підписати декларацію Міжнародного союзу біатлоністів (IBU), що регламентує поведінку спортсменів за кордоном. Сам Рожков неодноразово заявляв, що причиною його відчуження став конфлікт з президентом СБР Олександром Тихоновим.

Зараз ви читаєте новину «Капітан збірної Росії з біатлону виступатиме в Кубку Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі