середа, 17 листопада 2010 10:38

Калитвинцев про матч зі Швейцарією: "Не кажу, що вийде на 100%"

Калитвинцев про матч зі Швейцарією: "Не кажу, що вийде на 100%"

У вівторок 16 листопада в.о. головного тренера збірної України Юрій Калитвинцев в прес-центрі стадіону "Стад де Женев" зустрівся з журналістами.

"Мета і завдання в нас одне - успішно зіграти у фінальній частині чемпіонату Європи. Я вже говорив, що цим матчем ми завершуємо перехід - від реорганізації до стабілізації. Ви ж бачите, скільки народу в нас змінюється. Реорганізація проходить відмінно, як буде зі стабілізацією, поки не знаю", - зазначив тренер.

Прокоментував тренер і чутки про те, що цей матч буде для нього останнім.

"Чесно кажу: ні. Намагаюся просто не звертати на це уваги. У мене є мета, на якій я зосереджений. Коли рівно за два дні до гри з'являється подібна інформація, починаєш думати, що комусь це, мабуть, необхідно. Щоб цього не було, потрібно якомога швидше визначитися з тренером", - сказав наставник.

Калитвинцев поділився очікуваннями від сьогоднішнього матчу з швейцарцями.

"Перш за все чекаю результату. Сподіваюся, завтра вийде те, про що я вже говорив: думка старших і швидкість молодших. Не кажу, що вийде на 100 відсотків, хай на 60, 70, але завтра треба спробувати. Молоді футболісти чудово знають мої вимоги , а грати на полі - це не рухати фішки на макеті ".

"Готуючись до поїздки до Швейцарії, я намагався підібрати людей саме до цієї гри. Так що склад відомий, хоча необов'язково, що всі зіграють", - зазначив наставник збірної.

"Що стосується Тимощука, то сьогодні, у відсутності Шевченка, він капітан команди. Тимощук справжній лідер на полі. На тренуваннях він працює так, що іскри летять! І при цьому обходиться без зайвої жорсткості. Якщо щось не так, обов'язково вибачиться, і того ж вимагає від партнерів. Сподіваюся, Толя не підведе мене. Його сутичка з ван Боммелем показала, що Тимощук вміє постояти за себе в будь-якій ситуації. Як справжній чоловік. Він відмінний вожак", - похвалив Калитвинцев Тимощука.

Калитвинцев додав, що статус країни-господарки ЧЄ-2012 має свої нюанси.

"У цій ситуації є і плюси, і мінуси. Плюси - це достатньо часу для цілеспрямованої підготовки до фінальної частини, не є достатній результат контрольних матчів, можна експериментувати. Мінус один і дуже суттєвий: жодна товариська гра не здатна замінити офіційний матч", - підкреслив тренер.

Нагадаємо, що вчора вранці, 16 листопада, національна збірна України чартерним рейсом вирушила до Швейцарії, де українським футболістам належить провести товариський матч.

Поєдинок Швейцарія - Україна відбудеться в середу, 17 листопада. Початок о 21:15. Пряма трансляція на телеканалі "Інтер".

За матеріалами Террикон

Зараз ви читаєте новину «Калитвинцев про матч зі Швейцарією: "Не кажу, що вийде на 100%"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі