неділя, 28 вересня 2014 13:34

Відомий український біатлоніст Андрій Дериземля йде в депутати

Відомий український біатлоніст Андрій Дериземля йде в депутати
Дериземля балотуватиметься, як самовисуванець svoboda.fm

У нинішнє міжсезоння біатлоніст збірної України, учасник п'яти Олімпіад, дворазовий призер чемпіонатів світу, чемпіон Європи та переможець етапу Кубка світу Андрій Дериземля вирішив активно зайнятися громадською діяльністю.

У серпні ним був створений масштабний проект з підтримки української армії, який об'єднав в собі волонтерів Чернігова. А тепер стало відомо, що Андрій Васильович став кандидатом в народні депутати України по 205 виборчому округу (м. Чернігів).

"Як багато хто вже, напевно, знає, я відкрив Центр підтримки армії, який покликаний допомогти учасникам АТО та їх сім'ям. І після того, як було оголошено про розпуск діючого складу Верховної Ради, багато людей заходили в Центр і пропонували мені балотуватися на позачергових виборах , - пояснює своє рішення Дериземля. - Раніше я й сам замислювався про це. За моїми плечима вже є чималий досвід: я побував у багатьох країнах і своїми очима бачив, як влаштоване там життя і наскільки воно відрізняється від українських реалій. Тому вважаю цілком природним бажання спробувати змінити життя на краще і для свого рідного міста, і для України в цілому.

Я впевнений, що державну систему, яка не працює, потрібно міняти кардинальним чином. І одне з головних завдань у цьому сенсі - оновити владу, змінити той старий бюрократичний апарат, який вже багато років працює, але не виправдовує надії людей.

Ви знаєте, з досвіду роботи в Клубі любителів біатлону, мені завжди подобалося чимось допомагати людям. І мої друзі, а також колеги-спортсмени завжди говорили, що це непогано виходить. Але момент, коли я зрозумів, що дозрів для чогось більшого, настав з відкриттям Центру підтримки армії. У мене є юридична освіта, диплом Чернігівського педагогічного університету, і певний організаційний досвід. Тобто, багаж знань і навичок, з яким можна братися за серйозну роботу.

Проте, починаючи передсезонну роботу, тренувався і думав про те, щоб в майбутньому біатлонному сезоні показувати хороші результати. Втім, я й зараз у міру можливості тренуюся та підтримую форму. Але ми поговорили з керівництвом федерації біатлону України, і дійшли висновку, що все-таки варто спробувати свої сили на новому для мене терені. Ну а саме рішення дійсно прийняв досить швидко. В принципі, особливих сумнівів не було, тому що я вірю в підтримку жителів Чернігова.

Якщо ж говорити про консультації з різними політичними силами, то пропозиції надходили відразу від декількох. Але, зваживши всі "за" і "проти", прийняв рішення балотуватися, як самовисуванець. Я щиро вважаю, що моєю партією будуть земляки, які мене підтримують: друзі, колеги та всі жителі Чернігова.

Головна ідея, яку я хочу донести своїм землякам - необхідність оновлення влади. Абсолютне оновлення. Цього вимагають самі люди. Друге - європейський курс розвитку країни. Я впевнений, що тільки таким шляхом ми зможемо домогтися розвитку України та зміни на краще життя людей. У нас є наочні приклади тих же Польщі та Румунії, які за останні 10-15 років зробили величезний ривок вперед.

У нас же подібні реформи гальмують чиновники. Багато людей прекрасно знаю, що значить у нас відкрити бізнес - це маса довідок, дозволів, інших бюрократичних перешкод, не кажучи вже про корупцію. Щоб все це змінити, до прийняття рішень повинні прийти молоді, енергійні, прогресивно мислячі політики, які дивляться в майбутнє", - сказав Дериземля в інтерв'ю Федерації біатлону України.

Зараз ви читаєте новину «Відомий український біатлоніст Андрій Дериземля йде в депутати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі