вівторок, 17 листопада 2020 11:09

Історична перемога України допомогла Шевченку виграти "Золотий м'яч"

Історична перемога України допомогла Шевченку виграти "Золотий м'яч"
Пару форвардів тоді складали легіонери Шевченко – Воронін. Фото EPA-UPG

17 листопада 2004 року збірна України виграла ключовий матч відбору на Кубок світу-2006. У гостях наша збірна перемогла команду Туреччини – 3:0. 2 голи забив Андрій Шевченко, що стало додатковим чинником для визначення переможця "Золотого м'яча-2004", який того року виграв форвард "Мілана". Блохін вважав цю гру найкращою в своїй тренерській кар'єрі.

У другій європейській групі чотири команди претендували на путівку до Німеччини – Україна, Туреччина, Данія і чемпіон Європи Греція. Матч в Стамбулі був одним із вирішальних.

Українська команда забила гол на початку зустрічі. Воронін пройшов флангом і віддав пас у центр. Шевченко до м'яча не дістався, але він ліг точно на ногу Олегу Гусєву, який влучив у порожній кут – 0:1.

Рикун повторив свій фокус на 89-й хв. Одним обманним рухом він пошив у дурні двох захисників Туреччини

На 17-й хв. той же Воронін дав пас на хід Шевченкові. Андрій увійшов у карний майданчик і пробив у дальній кут воріт Рюшту – 0:2.

Рахунок міг бути непристойним уже на 35-й хв. Андрій Воронін отримав пас від Шевченка, обвів воротаря і бив лівою в порожні ворота, але влучив у поперечку.

У другій половині гри Україна продовжувала ловити Туреччину на контратаках. Шевченко згаяв блискучий пас Рикуна, який одним дотиком перекинув м'яч через захисника, а другим відправив Шевченка сам на сам із Рюшту.

Олександр повторив свій фокус на 89-й хв. Одним обманним рухом він пошив у дурні двох захисників Туреччини, вийшов сам на сам із Рюшту й скинув м'яч під удар Шевченку – 0:3.

Україна стала лідером групи й наступного року напряму виборола путівку на Мундіаль.

"Блохін має рацію, – згадує Мирон Маркевич. – У тому відборі ми мали багато гарних матчів, але виїзний проти Туреччини – безумовно, найкращий. Особливо мені сподобався Олександр Рикун. Це, мабуть, теж був його найкращий матч".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України зазнала найбільшої поразки в історії

На Кубку світу 2006 в Німеччині збірна України дійшла до чвертьфіналу, де поступилася майбутньому чемпіону – Італії.

Зараз ви читаєте новину «Історична перемога України допомогла Шевченку виграти "Золотий м'яч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі