вівторок, 19 лютого 2008 14:07

Іспанія відповіла на погрози Блаттера

Міністр спорту Іспанії Хайме Ліссаветскі відповів на погрозу президента ФІФА Зеппа Блаттера усунути футбольну збірну країни та її клуби від участі в міжнародних змаганнях. Блаттер звинуватив уряд Іспанії в тиску на національну федерацію (RFEF), але Ліссаветскі спробував спростувати твердження швейцарця.

18 лютого президент ФІФА заявив, що спроби Спортивної ради уряду Іспанії (CSD) провести дострокові вибори голови федерації футболу йдуть врозріз з правилами ФІФА. Блаттер підкреслив, що дії CSD можуть призвести до усунення іспанської збірної і клубів від змагань, які проводяться під егідою ФІФА.

Ліссаветскі зазначив, що він поважає думку Блаттера, але повинен виступити на захист суверенітету Іспанії, її законів, а також принципів демократичних і відкритих виборів у всіх спортивних федераціях країни. Міністр спорту впевнений, що правила, за якими проводяться вибори федерації футболу, відповідають регламенту ФІФА.

CSD зобов"язав футбольну федерацію країни вибрати нового президента до початку Олімпіади в Пекіні (серпень 2008 року), хоча Блаттер наполягає, що за правилами ФІФА ці вибори повинні відбутися в кінці року.

"Команда завоювала право грати на чемпіонаті Європи на футбольному полі. Впевнений, вона там виступить", - спростував Ліссаветскі можливість неучасті піренейців в головній футбольній події року  - Євро-2008.

Lenta.Ru
Зараз ви читаєте новину «Іспанія відповіла на погрози Блаттера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі