понеділок, 30 червня 2008 10:41

Іспанія стала чемпіоном Європи (ФОТО)
7

Після 44-річної перерви кубок переможців континентальної європейської першості повертається до Іспанії. Долю фінального матчу з німцями вирішив єдиний гол, забитий Торресом на 33-й хвилині.

До останнього дня було невідомо, чи зможе Міхаель Баллак взяти участь у фіналі. Причиною тому могла стати травма литкового м"яза. Але він успішно пройшов медогляд і відіграв усі 90 хвилин матчу.

Натхненні присутністю свого капітана, німці відразу пішли вперед. Уже у першій десятихвилинці рахунок могли відкрити Мірослав Клозе та Томас Хітцельшпергер.

Футболісти Арагонеса навпаки розпочали дуже обережно, але вже після перших 15 хвилин почали демонструвати притаманний їм стиль гри. На 23-й хвилині Торрес влучив у штангу. Через дві хвилини Баллак опинився на ударній позиції, але Серхіо Рамос став на шляху м"яча.

Гол назрівав і на 33-й хвилині Фернандо Торрес після передачі Хаві випередив Лама і переграв вийшовшого з воріт Леманна. Німці відповіли серією "стандартів", які, щоправда, успіхом не увінчалися.

У другому таймі перевага також залишалася на боці іспанців. Серед небагатьох ударів збірної Німеччини запам"ятався удар Баллка, але м"яч пролетів поряд зі штангою.

Реальну ж нагоду розставити всі крапки над "і" у матчі мав Сенна, але після передачі Гуіси він з кількох метрів не влучив по воротам.

Іспанія вперше з 1964 року виграла чемпіонат Європи, а Луіс Арагонес став найбільш віковим тренером, який будь-коли вигравав континентальну першість.

Німеччина - Іспанія - 0:1 (0:1)

Арбітр: Роберто Розетті (Італія)

Німеччина: Леманн, Фрідріх, Мертезакер, Метцельдер, Лам (Янсен, 46), Фрінгс, Хітцльшпергер (Кураньі, 58), Баллак, Швайнштайгер, Подольскі, Клозе (Гомес, 79)

Тренер: Йоахім Льов

Іспанія: Касільяс, Рамос, Марчена, Пуйоль, Капдевила, Сенна, Іньєста, Хаві, Фабрегас (Хабі Алонсо, 64), Сілва (Касорла, 66), Торрес (Гуіса, 78)

Тренер: Луіс Арагонес

Гол: Торрес (33)

Попередження: Баллак (42), Касільяс (42), Торрес (75), Кураньі, 88

Фото: uefa.com

Зараз ви читаєте новину «Іспанія стала чемпіоном Європи (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі