середа, 25 листопада 2015 00:13

Ідеальний тактичний матч київського "Динамо": перемога у Порту практично виводить команду Реброва у плей-оф Ліги чемпіонів

Ідеальний тактичний матч київського "Динамо": перемога у Порту практично виводить команду Реброва у плей-оф Ліги чемпіонів
Сергій Ребров тактично переграв оппонета з "Порту". Фото: fcdynamo.kiev.ua

На 90% київське "Динамо" забезпечило собі вихід до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Бо якщо кияни не обіграють вдома ізраїльський "Маккабі", тоді процитуємо Йожефа Сабо "нас усіх треба розігнати". На щастя, сьогодні підопічні Сергія Реброва не просто перемогли "Порту", а зробили це з різницею у два м'ячі. Це надважливо, якщо "Челсі" та "Порту" зіграють унічию, і три команди здобудуть одинадцять очок. "Динамо" точно потрапить до двійки найкращих за загальною різницею забитих та пропущених м'ячів.

В Україні є команда, яка грає видовищно, але час від часу виймає купу голів із сітки своїх воріт. "Динамо" не пропонує своїм прихильникам футболу надестетичного, віддаючи натомість перевагу чіткій ігровій структурі. Тому марно було сподіватися на супервидовищність матчу. Ціна поєдинку була високою для гостей. І важливо, що вони правильно розподілили сили на весь поєдинок.

Умовно програли його дебют. Умовно – тому що нічого особливого "Порту" не створив, з Абубакаром упорався Хачеріді, відтер його від м'яча, і єдине, на що могли розраховувати господарі – флангова гра. Браїмі і Тельо були там активними, але для того і грають за "Динамо" дуже міцна пара центральних захисників, готові підстрахувати у разі чого.

Важливо, що ніхто з динамівців не "випав" із гри. Попервах не зовсім у неї потрапив Гонсалес, кожна його дія – помилка, але старанність помітна була з перших хвилин і стало зрозуміло, що парагваєць підтягнеться разом із командою. Зате Рибалка відіграв так, як Гармаш проти цього суперника у Києві. Встигав і перехоплювати м'ячі, і підтримувати атаку, і тримати лінію, коли в наступ ішов суперник. Саме тому "Динамо", починаючи з 25-ї хвилини, позначило свою перевагу у центрі поля, розтягувало оборону суперника.

Голи певною мірою "дармові". Ніхто не змушував Імбула фолити на Рибалці, а Касільяса після голу Дерліса ніхто не назве "святим Ікером" принаймні у Португалії. Але цей "козир" ненависників клубу можна легко перебити. Ще за рахунку 0:0 Гармаш та Мораеш не забили на двох стовідсотковий гол, у другому таймі Денис мав іще одну нагоду, а де іспанський арбітр угледів фол у протистоянні Теодорчика та Маркано – тільки йому відомо.

Так, пощастило – на останній хвилині з поперечиною. Але сам хід другого тайму і готовність "Динамо" відповідати контргрою на потуги суперника засвідчила закономірність успіху гостей.

"Динамо" набагато краще підготувалося до матчу, а суперника, здається, занадто заколисала перша гра у Києві і подальша впевнена хода турніром – вирішили, що обіграють чемпіона України, не напружуючись.

Найкраща робота дуету Ребров-Ріанчо і важливо відзначити: другий сезон поспіль наприкінці осені "Динамо" значно додає у грі. Шкода, що плей-оф Ліги чемпіонів – у лютому.

Але на момент – із перемогою усіх причетних!

ПОРТУ - ДИНАМО - 0:2

Голи: Ярмоленко, 35 (з пенальті), Гонсалес, 64

"Порту": 12. Касільяс - 2. Перейра (Андре, 46), 3. Мартінс Інді, 5. Маркано, 21. Лаюнен, 6. Рубен Невеш, 8. Браімі (Освальдо, 67), 22. Данилу, 25. Імбула (Корона, 67), 9. Абубакар, 11. Тельо

"Динамо": 1. Шовковський - 2. Данило Сілва, 5. Антунеш, 6. Драгович, 34. Хачеріді, 16. Сидорчук (Буяльський, 84), 17. Рибалка, 19. Гармаш, 10. Ярмоленко, 11. Жуніор Мораес (Теодорчик, 86), 25. Гонсалес (Юнес Беланда, 78)

Попередження: Імбула, 34 - Данило Сілва, 37, Гармаш, 38, Сидорчук, 69

Зараз ви читаєте новину «Ідеальний тактичний матч київського "Динамо": перемога у Порту практично виводить команду Реброва у плей-оф Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі