четвер, 23 жовтня 2008 12:11

Холіфілд назвав дату завершення своєї кар"єри

Колишній абсолютний чемпіон світу з боксу у важкій вазі американець Евандер Холіфілд оголосив, що остаточно покине спорт в кінці 2009 року. Про це повідомляє lenta.ru з посиланням на інтернет-видання Fightnews.com.

46-річний боксер провів свій останній поєдинок в жовтні 2007 року, поступившись по очках росіянину Султану Ібрагімову, який володів у той час титулом чемпіона світу за версією WBO (Всесвітня боксерська організація).

За словах Холіфілда, до завершення кар"єри він може провести бій з чемпіоном світу за версією WBA (Всесвітня боксерська асоціація) Миколою Валуєвим. Відзначимо, раніше менеджер Валуєва сказав, що росіянин не хоче зустрічатися на рингу з американцем, оскільки в цьому випадку всі подумають, що Валуєв хоче прославитися, побивши "дідуся".

Також Холіфілд заявив, що з ним зв"язувалися представники колишнього абсолютного чемпіона світу англійця Леннокса Люіса, який завершив виступи в 2003 році.

В середу, 22 жовтня, Холіфілд з"явився перед судом, який розглядає справу про виплату аліментів матері одного з його 11 дітей. Платежі можуть скласти суму до 500 тисяч доларів щорічно.

На Олімпійських іграх 1984 року в Лос-Анджелесі Холіфілд завоював бронзову медаль в напівважкій вазі, після чого почав виступати на професійному рингу. У 1986 році він став чемпіоном світу у ваговій категорії до 86,2 кілограма, а потім перейшов у важку вагу, де завойовував титул чемпіона чотири рази.

У 1990-1992 році Холіфілд був абсолютним чемпіоном світу. У 2004 році після поразки від Ларрі Дональда Холіфілд ухвалив рішення завершити кар"єру, проте в 2006 році відновив виступи.

Зараз ви читаєте новину «Холіфілд назвав дату завершення своєї кар"єри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі