четвер, 25 лютого 2010 09:42

Хокейна збірна Швеції втратила звання олімпійського чемпіона

Хокейна збірна Швеції втратила звання олімпійського чемпіона

Збірна Швеції з хокею втратила звання олімпійського чемпіона, вигране їй на Олімпіаді 2006 року в Турині. У півфіналі Ігор-2010 у Ванкувері шведи поступилися команді Словаччини з рахунком 3:4, повідомляє офіційний сайт Олімпіади. Таким чином, в олімпійському турнірі визначилися обидві півфінальні пари: США - Фінляндія і Канада - Словаччина.

У матчі Швеція - Словаччина рахунок відкрили словаки, коли на восьмій хвилині другого періоду відзначився Маріан Габорик. Вже через 37 секунд Анджей Секера закинув другу шайбу у ворота шведів, але скандинавам вдалося відігратися. Голи забили Патрік Хорнквіст і Хенрік Зеттерберг.

На останній хвилині другого періоду словаки знову вийшли вперед, завдяки шайбі Павола Демітри, який реалізував більшість. На десятій хвилині третього періоду Томаш Копецкі збільшив перевагу збірної Словаччини, але незабаром швед Даніель Альфредссон зробив рахунок 4:3.

На останній хвилині збірна Швеції замінила воротаря на шостого польового гравця, але не змогла пробити Ярослава Галака, який відбив за матч 26 з 29 кидків. Шведський голкіпер Хенрік Лундквіст парирував 10 з 14 кидків.

Раніше в ніч на 25 лютого на Олімпіаді-2010 відбулися ще три матчі 1/4 фіналу. Збірна США перемогла Швейцарію (2:0), Канада обіграла Росію (7:3), а фіни взяли гору над чехами (2:0). Півфінали пройдуть 26 лютого, матч за третє місце - 27 лютого, а фінал - 28 лютого.

Олімпійський хокейний турнір

Ванкувер (Канада)

Чвертьфінал

Швеція - Словаччина - 3:4 (0:0, 2:3, 1:1)

За матеріалами Лента, Sports.ru.

Зараз ви читаєте новину «Хокейна збірна Швеції втратила звання олімпійського чемпіона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі